Az első meccsét megnyerő Puskás Akadémia után a 11. Puskás-Suzuki Kupa másik magyar résztvevője, a Budapest Honvéd is megkezdte a szereplését az utánpótlás-tornán, méghozzá a címvédő Real Madrid ellen.

Az ötszörös győztes kispestiek és a négyszer az élen végzett spanyolok csatája végül 1-1-es döntetlennel ért véget. A kispestiek pedig gyorsan vezetést szereztek: az 5. percben a madridi védők a tizenhatoson belül szabálytalankodtak Tóth Péterrel szemben. A megítélt büntetőt Cipf Dominik vágta a bal alsó sarokba (1-0). Két perccel később Kóródi lőtt kapu fölé tizenhét méterről. A 9. percben egy szöglet után Layos fejelt kapura középről, Schritt azonban bravúrral kapufára tolta a játékszert. A 22. percben szépen lépett ki Ginés és átemelve a kapust a felső kapufát találta el. Két percre rá Cipf iramodott meg a bal oldalon, becselezte magát a tizenhatoson belülre, beadásáról azonban kissé lemaradt Tóth Péter – számolt be a pfla.hu.

A fordulást követően a királyiak vették át inkább az irányítást. A 43. percben Frías huszonnégy méterről elvégzett szabadrúgását védte szép mozdulattal a kispesti hálóőr. Tíz perccel később azonban már beérett a madridi fölény: Garcia szépen lépett el a védőjétől középen és tíz méterről a kapuba passzolt, döntetlenre alakítva az állást. Az 54. percben Ginés próbálkozott, lövése nem sokkal kapu mellé szállt, így maradt az 1-1.

A találkozót követő ráadás-büntetőpárbajt 3-2-re a Real Madrid csapata nyerte.

11. Puskás–Suzuki-Kupa, B-csoport:

Budapest Honvéd–Real Madrid 1-1 (Cipf 5. – 11-esből, illetve Garcia 53.)

Budapest Honvéd: Schritt – Csörgő, Tóth R., Horváth M., Nagy B. – Zvara, Irimiás (Komiszár), Kóródi, Tóth P. (Molnár R.) – Fogarassy (Constantino), Cipf

Real Madrid: Ribera – López (Sarmiento), Hernández (González), Arribas, Escorcia – Ginés, Frías, Barceló (Mendoza), Calvo – Layos, Garcia

Korábban: KRC Genk–Sporting CP 2-0 (Cuypers 19., Santos 50. – öngól)