Ugye az már eldőlt, hogy a magyar U17-es válogatott csoportelsőként lesz ott az írországi Eb negyeddöntőjében, és szép lassan tisztul a kép a téren is, hogy ki lehet majd Preisinger Sándor csapatának ellenfele a kieséses szakaszban – egy csoportmeccs még vár a mieinkre az oroszok ellen.

A “magyar csoport”, azaz a C-jelű négyes győztese (azaz a mieink) a D-csoport második helyezettjével találkozik majd május 13-án, hétfőn a legjobb nyolc között. Spanyolország és Olaszország (6-6 pont) már ugyancsak továbbjutott, de az még nem dőlt el, ki lesz az első, illetve a második a csoportban, a két csapat pénteken este 20 órakor, egymás között dönti el a sorrendet a csoportrangadón.

Az viszont már eldőlt, hogy az egyik legsikeresebb futballnemzet, Németország U17-es válogatottja nem jut a negyeddöntőbe, 0 ponttal állnak ugyanis az olasz (1-3) és a spanyol (0-1) csapat elleni csoportmeccsek után. Mindkét találkozón kezdőként (és az első meccsen csapatkapitányként) lépett pályára a németeknél Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton (a képen a felső sorban jobbról a harmadik), a Hertha középhátvédjének viszont a magyar válogatott ellen már biztosan nem kell játszania az Eb-n.