Mint ismeretes, a magyar U17-es válogatott utolsó mérkőzésén sem kapott gólt a minszki Eb-selejtező tornán, így a szerbek elleni döntetlen csoportelsőséget jelentett a csapat számára.

A lefújás után Németh Antal szövetségi edző értékelt az mlsz.hu-nak.

– Gratulálok a játékosoknak az egész tornán nyújtott teljesítményükhöz, egy nagyon nehéz csoportból jutottunk tovább kapott gól nélkül, az első helyen – kezdte Németh Antal. – A szerbek elleni meccsen a két félidő első felével voltam leginkább elégedett, a szünet előtt nehezen tudtunk mit kezdenek ellenfelünk letámadásával, ebben a periódusban voltak nehézségeink, túlzottan is védekezésre kényszerültünk. Ezt leszámítva azonban végrehajtottuk, amit terveztünk, a védekezésünk jól működött, és a kiállítás után közel álltunk a győzelem megszerzéséhez.

Nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, a teljes torna alatt példásan dolgoztak, remek egység alakult ki a csapaton belül, valamint a stábtagok is fantasztikus munkát végeztek az elmúlt hetekben, és ne feledkezzünk meg azokról a futballistákról sem, akik most nem voltak a keret tagjai, de a felkészülés során rengeteget hozzátettek a közös munkához.

Örülünk a továbbjutásnak, de az elitkörig még bőven van miben fejlődnünk, bízom benne, hogy ez a siker nagy lökést ad minden kerettagnak a további feladatokhoz, és alapot jelent az előrelépéshez. Végül szeretnék innen is sok sikert kívánni az U17-es világbajnokságon résztvevő válogatottnak, Fehéroroszországból is szurkoltunk nekik, és bízunk benne, hogy ők is elérik céljukat Brazíliában.

Megvan a magyar továbbjutás! – Csoportelsőként elitkörös az U17-es válogatott