– Ezen a meccsen összejött az elmúlt két hét összes nyűge és öröme – kezdte értékelését Preisinger Sándor szövetségi edző a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a bosnyák válogatott legyőzése után, amellyel eldőlt, hogy a mieink biztosan ott lesznek az idei U17-es Európa-bajnokságon. – Tény, hogy nem játszottunk jól, de célfutballban nagyon jók voltunk. A srácok odatették magukat, csak az elismerés hangján tudok beszélni róluk.

– Ez az elitkör, itt már nincs rossz csapat – folytatta az edző arra a felvetésre, hogy bár ismét kapott gól nélkül hozta le a meccset a csapat, voltak kisebb megingások. – Egy magyar válogatottól főleg nem lehet elvárni, hogy az ellenfélnek ne legyen helyzete vagy ne uralják időnként a mérkőzést.

A két évvel ezelőtti U17-es Eb-re kijutott, majd ott hatodik helyen zárt válogatott tagjai közül Szoboszlai Dominik már a felnőttválogatottban is bemutatkozott. A korábban játékosként Zalaegerszegen NB I-es gólkirályi címet szerző Preisinger az együttes jövőjéről is beszélt.

– A csapategység megvan, ez húzott bennünket eddig. Mentálisan és taktikailag fegyelmezett csapatunk van.

Nincsenek Messijeink, nincsenek még olyan nagy egyéniségeink, de ha ilyen sikereket tud megélni ez a társaság, akkor meg fognak erősödni, több hitük lesz önmagukban, és igenis kijöhetnek ezekből a játékosokból olyanok, akik később egyéniségei lehetnek a magyar futballnak.

Megvan: Kijutott a magyar válogatott az U17-es Eb-re! – videó