A 2. percben Limbombe tizenhét méterről eleresztett lövése lelassult a védőkön és Ásványi kezében kötött ki. Egy percre rá a másik oldalon Skribek előtt adódott lehetőség, de kapu fölé emelt. A 9. percben Kocsis szerzett ügyesen labdát, közeli lövését azonban nagy bravúrral védte Seppe. A 26. percben Skribek cselezte be magát a büntetőterületre Seppe azonban jó ütemben mozdult ki a kapujából és felszedte a labdát. A 31. percben vezetést szereztek a belgák: egy jobb oldali akciót követően Nemeth kapott pontos labdát középen és a bal alsó sarokba bólintott. A második félidőben akadémistáink nagyobb fokozatra kapcsoltak: a 38. percben Papp László tizennyolc méteres szabadrúgását fogta meg Seppe. Egy percre rá Skribek trafált kapu mellé. A 43. percben egy jobb oldali belga beadást Ardjouma csúsztatta a kapunkba – számolt be a pfla.hu.

Az 57. percben visszajött a remény: egy hosszú indítás után Komáromi elé került a labda, aki átemelve a belga hálóőrt szépíteni tudott. Csapatunk ezt követően mindent egy lapra feltéve támadott. A hosszabbításban Ásványi is feljött egy szögletre, ám a labda a belgákhoz került, Limbombe pedig a félpályán túlról az üres kapunkba emelt. A 3–1-es végeredménnyel a Genk csapata hódította el a kupát, míg a nagyot küzdő Puskás Akadémia játékosai ezüstérmet szereztek.

11. Puskás-Suzuki-Kupa, Döntő:

Puskás Akadémia–KRC Genk 1–3 (Komáromi 57., ill. Nemeth 31., Ardjouma 43., Limbombe 61.)

Puskás Akadémia: Ásványi – Dankó, Koch, Posztobányi, Körmendi – Radics, Sipos, Kocsis (Komáromi), Magyar (Papp M.) – Skribek (Nagy Z.), Papp L. (Papp M.)

Genk: Seppe – Ardjouma, Coomans (Bahadir), Leliendal, Youri – Balouk (Cappelletti), Theo (Van Rosmalen), El Basra, Limbombe – Takidine (Boujemaoui), Nemeth

Helyosztók végeredményei:

Bronzmérkőzés
Flamengo–Sporting 2–1
Gólszerzők: Joao Victor 30. – büntetőből, Yuri 37., ill. F. Correia 38. – büntetőből

Mérkőzés az 5. helyért
Real Madrid–Bayern München 1–0
Gólszerző: González (10.)

Mérkőzés a 7. helyért
Panathinaikosz–Budapest Honvéd 1–1, büntetőkkel 6–5
Gólszerzők: Szpinosz 44., ill. Cipf 16. – büntetőből)