Az U19-es válogatott az osztrák, a fehérorosz és az észt együttest megelőzve végzett selejtezőcsoportja élén az októberi győri tornán, így a csoportgyőztesek között várhatja a tavaszi elitkör decemberi sorsolását. Az idei utolsó nemzetközi mérkőzések már a tavaszi felkészülés jegyében zajlanak, az ellenfél az olasz válogatott lesz, amely pontveszteség nélkül, fölényesen nyerte meg saját selejtező csoportját, és akár egy csoportba is kerülhet a mieinkkel az elitkörben.

Az olaszok elleni első mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban rendezik november 11-én 20.00 órakor, a visszavágót november 15-én 18.00 órakor Telkiben játsszák le a csapatok.

A magyar csapat az elitkörben sikeresen szereplő gárdára épül, de lesz azért néhány hiányzó, az ő helyüket olyan labdarúgók veszik át, akik klubcsapatukban jól teljesítettek az utóbbi időszakban, és most megkapják a lehetőséget arra, hogy a válogatottnál is megmutassák rátermettségüket.

A sikeres Eb-selejtező után most egy európai topcsapattal játszhatunk, ami tökéletes erőfelmérő lesz a csapatunknak az elitkörös felkészülés előtt – mondta az mlsz.hu-nak Tímár Krisztián szövetségi edző. – A válogatottunk gerince adott, de van néhány hiányzónk, ezért új játékosok is részt vesznek az összetartáson. A keret továbbra is nyitott, a legerősebb együttest igyekszünk összerakni, így továbbra is bárki bekerülhet a válogatottba, ha a mutatott teljesítményével erre rászolgál. Az olaszok ellen sem szeretnénk feladni a ránk jellemző stílusjegyeket, most kiderül, hogy mennyire lehet működőképes a játékunk egy élcsapat ellen, amely nagy eséllyel pályázik az Eb-helyek egyikére.

A magyar U19-es válogatott kerete:

Kapusok: Senkó Zsombor (Juventus), Molnár Zsombor (Vasas), Pataki Márk (Haladás), Balázs József (III.ker. TVE)

Védők: Szujó Attila (Debrecen), Mayer János (Puskás Akadémia), Csinger Márk (SPAL), Alaxai Áron (Puskás Akadémia), Debreceni Ákos (Paksi FC)

Középpályások: Kovács Mátyás (MTK Budapest), Guth Ádám (MTK Budapest), Dezamits Dominik (Haladás), Sztojka Dominik (Vasas), Nagy Olivér (Soroksár), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Lucas Mario (Haladás), Horváth Artúr (MTK Budapest), Biben Barnabás (Szentlőrinc), Csatári Gergő (DVTK)

Támadók: Redzic Damir (Soroksár)l Horváth Rajmund (Haladás), Gera Zalán (Ferencváros), Németh Dániel (ZTE FC)