A Felcsúton rendezett mérkőzésen Michael Boris szövetségi edző csapata szerzett vezetést a kilencedik percben Vida Máté révén, majd a törökök egyenlítettek a második félidő elején úgy, hogy Deniz Hummet távoli lövését Demjén Patrik elnézte. Az összecsapást Melih Okutan döntötte el a hajrában.

Tavaly októberben idegenben gól nélküli döntetlent játszott egymással a két csapat. A törökök a felcsúti sikerükkel megőrizték harmadik helyüket. Magyar győzelem esetén a két válogatott helyet cserélt volna. A csoportban a belgák lettek az elsők, akik az élről kezdték az utolsó fordulót, és idegenben 3-0-ra nyertek a svédek ellen.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei közvetlenül kijutottak az Olaszországban és San Marinóban jövő júniusban sorra kerülő kontinenstornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. Rendezőként az olaszok automatikusan résztvevői az Eb-nek. A sorozat olimpiai selejtező is, mert az Eb-ről négy csapat utazhat Tokióba. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar együttes nem végezhet továbbjutó helyen, így az olimpiáról is lemarad. (MTI)

Az első félidőben megvalósítottuk, amit elterveztünk, jól védekeztünk, szervezetten játszottunk, a törökök hiába birtokolták többet a labdát, nem tudtak helyzeteket kialakítani – értékelt a mérkőzés után Michael Boris szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Nem volt benne a mérkőzésbe, hogy fordítani tudtak, de egy hibánkat kihasználva egyenlítettek, és onnantól náluk volt a lélektani előny, amit kihasználtak és megszerezték a három pontot. Szerettük volna szépen zárni a sorozatot, de ezúttal nem állt mellettünk a szerencse, és egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amin többet érdemeltünk volna.

A 96-os és 97-es játékosok számára véget ért az utánpótlás-válogatottakban töltött időszak, remélem, többen közülük nem utoljára léptek pályára címeres mezben, és hamarosan eljön az idő, amikor bemutatkozhatnak az A-válogatottban is.

U21-es Eb-selejtező:

Magyarország – Törökország 1-2 (Vida M. 9., ill. Hümmet 53., Okutan 81.)

Piros lap: Szivacski (91.)

Magyarország: Demjén Patrik – Szivacski Donát, Lenzsér Bence, Spandler Csaba (Murka Benedek, 68.), Barna Szabolcs (Kundrák Norbert, 84.) – Varga Kevin (Hegedűs János, 92.), Vida Máté, Hinora Kristóf, Szalai Attila – Zsótér Donát – Bíró Bence

A csoport végeredménye:

1. Belgium 26 pont, 2. Svédország 20, 3. Törökország 17, 4. Magyarország 11, 5. Ciprus 7, 6. Málta 4