A Bene Ferenc vezette U18-as együttes legközelebb idén ősszel, már U19-es korosztályos válogatottként játszik tétmérkőzéseket, tavaszi meccseivel már erre a megmérettetésre, a hazai rendezésű Eb-selejtezőre készül. Első idei összecsapásaira Jerevánig utazott el a csapat, és keddi első meccsén fölényes győzelmet aratott a házigazda örmények ellen – számolt be az mlsz.hu.

Az első negyedóra végére vette át az irányítást a magyar válogatott, és a 33. percben Kovács Máté góljával megszerezte a vezetést, majd 45. percben, a nyolcadik szögletünk után Szűcs Kornél megduplázta az előnyünket.

A fordulás után is a magyar válogatott dominált, és jó hatékonysággal használta ki lehetőségeit: a Hamburgban légióskodó Beke Péter előbb a 47. percben, majd a 66. percben talált a kapuba, utóbbi góllal 0-4-re alakítva az állást. A magyar kapu a második félidőben egyszer forgott veszélyben, de Onódi Ákos védeni tudott. A 0-5-ös végeredményt a 85. percben Kalafat Álmos állította be.

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

Jár a gratuláció a játékosoknak, mert nemzetközi szinten, idegenben ötgólos győzelmet aratni mindenképpen bravúros teljesítmény. Az első 15 percet kivéve jó felfogásban, jó ritmusban focizunk, és hatékonyak voltunk az ellenfél kapuja előtt. Eleinte sok pontatlansággal futballoztunk, ezért meddő volt a mezőnyfölényünk, de az első félidő végére feljavultunk, meggyőzővé vált a játékunk, külön örülök annak, hogy biztos vezetésnél sem vettünk vissza, végig kontroll alatt tartottuk a meccset és további gólokat szereztünk. Kíváncsi vagyok, hogy a csütörtöki második mérkőzésen is fenn tudjuk-e tartani ezt a magas szintű koncentráltságot – nyilatkozta a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző.

Örményország – Magyarország 0-5 (Kovács M. 33., Szűcs K. 45., Beke 47., 66., Kalafat 85.)

Magyarország: Onódi Ákos – Huszti András, Szűcs Kornél (Farkas Marcell, 61.), Varju Benedek, Kalmár Olivér – Nyári Patrik (Irimiás Gergő, 71.), Kocsis Bence (Hidi Sándor, 71.), Törőcsik Péter (Szabó Bálint, 61.) – Kovács Máté, Beke Péter (Tóth-Gábor Kristóf, 71.), Cipf Dominik (Kalafat Álmos, 61.)