A csoportelső U17-es magyar válogatott a kontinenstornától már biztosan búcsúzó Oroszország ellen lépett pályára péntek este. A találkozót az oroszok kezdték aktívabban, de Vorobjov és Sapovalov lövése sem volt veszélyes Megyeri kapujára. Preisinger Sándor szövetségi edző tanítványai először a 16. percben okoztak gondot a védőknek, ekkor Németh és Szalay szép kényszerítőzése után utóbbi kapta a labdát a tizenhatoson belül, ám a lövésre már nem maradt ereje, a játékszer megpattant egy védőn és a kapus kezében kötött ki.

Négy perccel később megszerezték a vezetést az oroszok, Logacsov jobb oldali beadása teljesen üresen találja Sapovalovot, aki megszelídítette a labdát és a jobb alsóba lőtte Megyeri mellett, 1-0.

A gól után sokkal kezdeményezőbbé vált a magyar csapat, ennek következtében pedig az egyenlítésre sem kellett sokat várni, Németh 34. percben a tizenhatoson kívülről, 20 méterről szépen kilőtte a bal alsót, 1-1.

A szünetig Scsetyinyin járt a legközelebb a gólhoz, 12 méterről vette célba Megyeri kapuját, de a jobb alsó sarokra tartó lövést bravúrral tolta szögletre a magyar kapus, így nem változott az állás.

Fordulás után mindkét oldalon jöttek a cserék, és egy ideig az oroszok voltak aktívabbak és próbálkoztak több lövéssel. Mintegy negyedóra után aztán változott a játék képe, a mieink mezőnyben átvették az irányítást, és a 70. percben vezetéshez is jutottunk: Komáromit buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Major Sámuel a jobbra vetődő kapus mellett a bal alsóba lőtte (1-2)!

Az oroszok ezt követően lesről találtak a kapunkba, majd a 86. minutumban egyenlítettek: Gyenyiszov fejelte középre a labdát egy orosz szögletet követően, a játékszer pedig Bekkerről pattant a saját kapunkba (2-2).

A rendes játékidő végén nagyon közel állt ellenfelünk a vezetés megszerzéséhez is: Kotyin fejese, majd Usahin közeli lövése is a kapunk felső lécéről vágódott ki.

A csattanó azonban a miénk volt: a 94. percben Komáromi ment el a jobb oldalon, beadását Németh András közelről továbbította a hálóba (2-3)!

Ezzel a mieink megnyerték a mérkőzést, és 100%-os teljesítménnyel jutottak a legjobb nyolc közé. Negyeddöntős ellenfelünk Olaszország vagy Spanyolország lesz.

Szép volt, fiúk! 🇭🇺 #football #foci #U17 #u17euro #HUNPOR #soccer #insta #mik #csakfoci_official

44 Likes, 0 Comments – @csakfoci_official on Instagram: “Szép volt, fiúk! 🇭🇺 #football #foci #U17 #u17euro #HUNPOR #soccer #insta #mik #csakfoci_official”

Oroszország – Magyarország 2-3

Gólszerzők: Sapovalov (20.), Bekker (87.-öngól) ill. Németh (33., 94.), Major (71.-büntetőből)