Izland – Magyarország 1-2 (Molnár 31., Németh – 90. – büntetőből, ill., Ellertsson 48.)

Tulajdonképpen eseménytelenül telt a mérkőzés a 14. percig, majd három perccel később az első magyar lehetőséget is elkönyvelhettük: Major tört kapura, aki a kapujából kifutó Helgasonba lőtte a labdát, majd az ismétlést Zuigeber hagyta ki. Öt perccel később Zuigeberrel szabálytalankodtak, a szabadrúgást maga a sértett végezte el, de 22 méterről fölé csavart. Az első izlandi helyzetre a 26. percig kellett várni, Johansson bal oldali szabadrúgását Hegyi magabiztosan húzta le. A 31. percben megszereztük a vezetést: Kosznovszky passza után Molnár ugrott ki, aki hat méterről jobbról kilőtte a hosszú alsót (0-1). A vezető gól után lendületben maradtunk, ám újabb találat nem született, így 0-1-el mentek pihennek a felek.

Fordulás után a 48. percben szinte a semmiből egyenlített Izland: Gislason kiugratása után Ellertsson 10 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát (1-1). A kapott gól után nem esett össze a magyar csapat, több lehetőséget is kidolgozott. Az 59. percben az izlandiak is feléledtek. Ellertsson tört kapura, ám Balogh becsúszva, az utolsó pillanatokban mentett hatalmasat. A folytatásban Zuigeber pillanatai következtek: előbb a 65. percben a jobb oldali beadása után Horváth fejelt fölé, majd három perccel később egy védő szorításában Zuigeber a kapu fölé fejelt. A 73. percben Zuigeber besárgult, aki így sajnos kihagyja a pénteken esedékes oroszok elleni meccset.

A hátralévő szűk negyedórában mindkét szövetségi edző cserélt. A 89. percben Komáromi jobb oldali beadásába Valgeirsson ért bele kézzel – a büntetőt Németh lőtte a kapu bal oldalába, aki kialakította az 1-2-es végeredményt, amivel hat pontunk van a C-csoportban. Amennyiben  az oroszok nem győzik le a portugálokat, akkor bejutottunk az egyenes kieséses szakaszba!

A magyar U17-es válogatott legközelebb, magyar idő szerint pénteken 18:00 órakor játssza a csoport utolsó meccsét az oroszok ellen.

A csoport állása

1. MAGYARORSZÁG 6 pont
2. Izland 3 pont
3. Oroszország 0 pont
4. Portguália 0 pont

U17-es Európa bajnokság, Dublin

Izland: Helgason – Valgeirsson, Gíslason, Stefánsson, Porkelsson – Jóhannsson (Baldursson 74.), Ellertsson, Haraldsson (Stefánsson – a félidőben)- Kjartansson, Djuric, Ingason (Jóhannesson 74.)

Magyarország: Hegyi – Buna, Balogh, Horváth, László – Posztobányi – Zuigeber (Komáromi 77.), Kosznovszky (Ominger 77.), Kata, Major (Németh 60.) – Molnár (Szalay 77.)