A magyar U20-as válogatott 2009. október 16-án játszotta le győztes bronzmérkőzését az egyiptomi korosztályos világbajnokságon.

Az Egervári Sándor vezette csapat 2009. szeptember 27-én kezdte meg szereplését az egyiptomi U20-as vébén, méghozzá egy súlyos vereséggel: Honduras 3–0-ra győzte le a mieinket – írja az mlsz.hu. Akkor még kevesen gondolták, hogy végül a torna legutolsó játéknapjáig versenyben lesz csapatunk, és végül éremmel tér haza Magyarországra. Pedig így lett: a csoportban nem hibáztunk többet, a dél-afrikai csapatot 4–0-ra, az Egyesült Arab Emirátusok válogatottját 2–0-ra győztük le, így az első helyen jutottunk tovább (Honduras pedig mindkét hátralévő meccsét elveszítette és kiesett…) a nyolcaddöntőbe.

Innentől három nagyon szoros meccs következett az egyenes kieséses szakaszban: a cseheket 2–2 után tizenegyesekkel, az olaszokat 1–1 után hosszabbításban 3–2-re győztük le, így jutottunk be a torna elődöntőjébe.

A fináléba kerülésért a torna későbbi győztesével, Ghánával játszottunk. A rosszul sikerült első félidő (2–0) után hiába tettük szorossá a meccset, a ghánaiak végül 3–2-re nyertek, majd a döntőben közel 90 percet emberhátrányban játszva döntetlenre végeztek a brazilokkal, majd tizenegyesekkel legyőzték a dél-amerikaiakat.

Bennünket azonban sokkal jobban érdekelt a bronzmeccs, amelyet Costa Ricával játszottunk. A mérkőzés sokáig 0–0-ra állt, majd a 81. percben Urena góljával vezetéshez jutottak a közép-amerikaiak. A hajrában nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, és a 91. percben Koman Vladimir tizenegyesgóljával egyenlítettünk. A bronzmérkőzésen nem volt hosszabbítás, egyből tizenegyesek következtek. Gulácsi Péter ihletett formában védett, a Costa Rica-i csapat négy próbálkozásából egyszer sem tudta bevenni a kapuját, míg nálunk Németh Krisztián és Varga Roland sem hibázott, ezzel megnyertük a találkozót, és egyben a bronzérmet is. A torna ezüstcipőse az 5 gólig jutó Koman Vladimir lett.

Akik felnőtt válogatottságig jutottak:

Németh Krisztián (37), Koman Vladimir (36), Gulácsi Péter (30), Korcsmár Zsolt (26), Varga Roland (17), Szabó János (6), Futács Márkó (3), Simon Ádám (3), Debreceni András (1), Megyeri Balázs (1), Kovácsik Ádám (1)

A Costa Rica elleni bronzmeccs összefoglalója