A magyar válogatott 1,5 millió eurót is gyűjthetne a Nemzetek Ligájában

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 76,25 millió eurót oszt szét a szeptemberben első alkalommal rajtoló Nemzetek Ligája 55 résztvevője között.
Privacsek András 2018. március 25., vasárnap 9:48
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 76,25 millió eurót oszt szét a szeptemberben első alkalommal rajtoló Nemzetek Ligája 55 résztvevője között.
Szerző: Privacsek András 2018. március 25., vasárnap 9:48

Az UEFA bejelentése szerint a legerősebb, A jelű osztály 12 válogatottjának szövetsége 1,5 millió eurót kap a részvételért. A négy csoport győztese egyenként 1,5 milliós bónuszban részesül, közülük további 4,5 millió euróhoz jut az a nemzeti együttes, amelyik megnyeri a sorozatot 2019 júniusában.

A második vonal résztvevői maximum 2 millió, a C osztály csapatai pedig legfeljebb 1,5 millió euróval gazdagodhatnak, míg a legalsó, D osztály együttesei számára 1 millió euró a plafon. A magyar válogatott a C osztályban a görög, a finn és az észt csapattal mérkőzik.

A Nemzetek Ligájában négy Eb-helyet lehet megszerezni. Az Eb-részvételért sorra kerülő rájátszásra minden osztályban 2020 márciusában kerül sor elődöntő-döntő rendszerben. A tornákon azok a - csoportjukban legelőkelőbb helyen végzett - válogatottak szerepelhetnek majd, amelyek a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről. A 2020-as kontinensviadalon az új Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A B-, C- és D-osztály csoportgyőztesei egy osztállyal feljebb jutnak, az A-, B- és C-osztály csoportutolsói pedig kiesnek.

A magyarok programja a Nemzetek Ligájában:

szeptember 8.: Finnország-Magyarország 18.00
szeptember 11.: Magyarország-Görögország 20.45
október 12.: Görögország-Magyarország 20.45
október 15.: Észtország-Magyarország 20.45
november 15.: Magyarország-Észtország 20.45
november 18.: Magyarország-Finnország 20.45 (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz