Oroszország – Szlovákia 1-2 (Glusgakov 80., ill. Weiss 32., Hamsik 45.)

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!

Nem törték össze magukat a csapatok a találkozó elején, ennek ellenére a félidő derekán az oroszok könnyedén vezetést szerezhettek volna, Smolov lövése azonban centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot. Percekkel később viszont már gól született, de a szlovákok szerezték: egy hosszú indítással Weiss lépett ki a jobb oldalon, majd egy csellel két orosz védőt is becsapott, és végül 8 méterről kilőtte a kapu bal oldalát (0-1).

Sőt mi több, az első félidő utolsó pillanataiban növelte előnyét az északi szomszédunk: a 45. percben Hamsik mozgott ki egy szöglethez, majd csinált egy visszacselt, amelyet követően eltekerte a labdát a hosszúba, a labda pedig a hálóba pattant (0-2).

{div}{module Video_szlovak}{/div}

Az oroszok a szünetben kettős cserével próbálták fellendíteni a támadójátékukat, de ez nem váltotta be a várt reményeket. A hajrában ennek ellenére is összejött a szépítés: a 80. percben egy bal oldali beadást Glushakov fejelt 10 méterről a kapu jobb oldalába (1-2).

Újabb gól azonban már nem született, így Szlovákia két kör után 3 ponttal áll a B-csoportban, az oroszok viszont az 1 pontjukkal igencsak nehéz helyzetbe kerültek.