Nyerj pénzt a német és az angol válogatottal: fogadj remek szorzókkal – kattints!

“Ezek az emberek sportterroristák. A horvát hatóságok egyedül képtelenek felvenni a harcot a huligánokkal. Nem érdemlik meg, hogy a lelátókon ülhessenek, tönkretették, amit felépítettünk” – nyilatkozta dühösen Ante Cacic a péntek délutáni mérkőzést követően, amelyen csapata 2-0-s vezetés után 2-2-t játszott Csehországgal.

A D csoport második fordulójában rendezett találkozó 87. percében, 2-1-es állásnál néhány horvát szurkoló összeverekedett, illetve petárdákat dobált a pályára, ezért tíz percet hosszabbított a játékvezető. A csehek ezt kihasználva tudtak egyenlíteni egy kezezés miatt megítélt büntetőből.

“Talán hat, hét vagy tíz emberről van szó. Remélem, képesek lesznek azonosítani és megbüntetni őket. Csehország minőségi csapat, de amióta kapitány vagyok, a válogatottunk ma nyújtotta az egyik legjobb játékát. Örülök a teljesítményünknek, 2-1-ig mindent tökéletesen csináltunk, de a játékmegszakítás után megtört a koncentrációnk. Sajnálom, hogy elvesztettünk két pontot, de ez a futball” – mondta Ante Cacic, akinek vezetésével továbbra is veretlen a horvát együttes.

A második horvát gólt szerző Ivan Rakitic elnézést kért az európai szövetségtől (UEFA) és a csehektől a szurkolók viselkedése miatt.

Az UEFA a lefújás után nem sokkal már be is jelentette, hogy fegyelmi eljárás keretében vizsgálja a súlyos rendbontást. A 2012-es Európa-bajnokságon a horvátok két mérkőzésén is történtek hasonló incidensek, a mostani torna selejtezősorozatában pedig egy pontot levontak a válogatottól, mert egy horogkereszt volt látható a spliti stadion gyepszőnyegén az Olaszország elleni találkozón. (MTI / m4sport.hu)

{div}{module Video_horvatbalhe}{/div}