A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!

Mint ismeretes, a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte az Európa-bajnokságon Ausztria csapatát, így komoly meglepetéssel indította a franciaországi tornát. Mindezt a nemzetközi sajtóban is hasonlóan látják, az osztrákok azonban mindeközben komoly csalódásként élték meg a mieink elleni fiaskót.

Magukba zuhantak az osztrákok

A legolvasottabb osztrák napilap, a Kronen Zeitung internetes sokkoló vereségről számol be cikkében. Az újság érthetően nehezen dolgozza fel a történteket, míg Magyarország kapcsán egyfajta “nemezist” emlegetnek.

A Kurier amondó, nagy esély szalasztott el Ausztria a magyarok elleni rossz rajttal, és kellően nagy bajba került, már ami a csoportból történő továbbjutás kérdését illeti. A cikkben kiábrándító vereségről és elpuskázott helyzetekről írnak, a kapufa és a 40 éves király azonban megmentette a magyarokat.

K.O. – kezdte beszámolójában a laola1.at, amely szintén az osztrákok rossz Eb-rajtja miatt kesereg. A mieink kapcsán leginkább azt emelik ki, hogy csak a védekezéssel törődtünk a találkozó nagy részében, és 43 percig abszolút nem törődtünk a támadásokkal.

Az osztrák oldalak közül talán a sport.oe24.at cikke vette a legletargikusabbra a figurát. A portál cikkének címe a “Szívbemarkoló osztrák-vereség Szalai gólja után” címet kapta, a továbbiakban pedig kiemelik, hogy ez a kétgólos vereség valóságos sokk minden osztrák számára.

Magyar csodát emleget a nemzetközi sajtó

A francia Le Figaro az Eb első meglepetéséről számolt be. A cikkben kiemelik, hogy a találkozó egyértelmű esélyesének számító Ausztria kissé csalódást okozott, hiszen sokan az Eb egyik meglepetéscsapatának tartották a sógorokat. A magyar válogatottal kapcsolatban tökéletes Eb-rajtról írnak.

A német Kicker arról ír, miszerint a magyar válogatott Bundesliga-triója (Szalai Ádám, Kleinheisler László és Stieber Zoltán) hozta el a mieink számára a remek Eb-nyitányt, hiszen ketten gólt lőttek közülük, míg a Werder középpályását a meccs legjobbjának választották – ezzel már most valóra vált a magyarok Eb-álma.

A spanyol Marca úgy látta, hogy a magyarok az oldalajtó helyett ezúttal a főbejáraton léptek be, és remekül tértek vissza a futballelitbe. A lap egy kis történelmi vonalat nyitva stílszerűen megállapítja, hogy a császárságot immáron a magyarok kormányozzák.

Az angol BBC szerint a magyarok megköszönhetik az égieknek, hogy Alaba lövése az első percben a kapufán csattant, ezen túllépve azonban érdekes párhuzamot húzott az oldal: a magyar válogatott Eb-győzelme 400-szoros pénzt fizet, amely egy Leicester City-bajnoki címmel felérő csoda lenne. Kiemelik, hogy fantasztikus visszatérés volt ez a magyarok számára, míg a meccset papíron az osztrákok nyerték volna, de a pályán borították a mieink a jóslatokat.

Az Eurosport is a magyarok papírforma borításáról írt, az osztrákok pedig szerintük könnyen negatív szereplői lehetnek az Eb-nek. Ellenben velünk, Bernd Storck csapata kapcsán ugyanis komoly meglepetést emlegetnek, Kleinheisler Lászlót pedig kulcsemberként emlegetik.

A Goal.com csalódásként értékeli Alabáék teljesítményét, és idézi Bernd Strock egy korábbi nyilatkozatát, miszerint a mieinknek csodára van szükségük a győzelemhez, de ebből is látszik, hogy csodák bármikor történhetnek.