“Őszintén sajnálom, hogy ki kellett hagynom egy ilyen nagyszerű játékost és nagy egyéniséget” – nyilatkozta a harmincegy esztendős, 89-szeres válogatott középpályásról, Gökhan Inlerről a svájciak szövetségi kapitánya, Vladimir Petkovic, hozzátéve, hogy hű akart maradni elveihez, így nem tehetett mást.

A tréner szerint a csapatösszeállításnál az egyik legfontosabb szempont, hogy mindenki játékban legyen, márpedig Inler az idén egyetlen bajnoki mérkőzésen sem léphetett pályára klubcsapatában, az angol bajnok Leicester Cityben. Ezért már a svájci válogatott legutóbbi felkészülési találkozóira sem kapott meghívót.

A bosnyák szakember szerdán hirdette ki bő keretét, amelybe bekerült a Young Boys tizenkilenc éves középpályása, Denis Zakaria. A végleges, 23 fős keretet május végén kell kijelölnie Petkovicnak. Svájc a június 10-én kezdődő Európa-bajnokság előtt május 28-án Belgiummal, június 3-án Moldovával játszik felkészülési mérkőzést. A kontinenstornán június 11-én Albánia ellen kezdi meg szereplését az A-csoportban, majd négy nappal később Románia ellen lép pályára. A csoportkör záró fordulójában a házigazda Franciaországgal játszik június 19-én.

Az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezősorozatban a svájci együttes a magyar válogatottal szerepel majd egy csoportban. (MTI)