Pazar formában van Újpesten a georgiai támadó, Budu Zivzivadze, aki a MOL Fehérvártól szerepel kölcsönben a lila-fehéreknél.

A 28 éves támadó hazája legnagyobb csapatában, a Dinamo Tbiliszi együttesében kezdte a pályafutását még 17 évesen. Később itt írta alá élete első profi szerződését, majd gólkirály is lett a klub színeiben.

Zivzivadze újpesti játékosként hét mérkőzés alatt hét gólt szerzett, ehhez képest Fehérváron 11, míg Mezőkövesden nyolc gól fűződött a nevéhez.

– Mindössze két hónap telt el, de azt mondhatom, hogy ez a legjobb periódusa a magyarországi karrieremnek. A lényeg persze mindig az, hogy segítsem a csapatot és nem az, hogy én lőjem csak a gólokat. Ha jól játszom, ha gólpasszokat adok és azzal előrébb jut a csapat, az nekem fontosabb, attól, hogy csak a saját statisztikám javuljon. Nyilván gondol az ember ezekre a dolgokra, de sokkal többet ér számomra az, hogy csapatként nyerjünk – fogalmazott a támadó az ujpestfc.hu-nak.

Az Újpest a Paks ellen mérkőzik a Magyar Kupa elődöntőjében, amit ha sikerrel vesznek, újra kupadöntőt játszhatnak. Zivzivadze korábban már két kupadöntőn is játszott, mindkétszer vesztesen hagyta el a pályát.

– Van egy mondás odahaza, hogy ha első két alkalommal valami nem jön össze, akkor “A harmadikra Isten adja majd meg neked” azt, amit szeretnél. Ahogy eddig is, mi mindent megteszünk, hogy nyerjünk és most már nagyon sokat jelentene számomra az, hogy győztesen távozzak egy kupadöntőről – zárta Zivzivadze.

Carrillo egy Fradi ellen elmaradt 11-est is szóba hozott, Csertői: “Egy kicsit erősnek tartom ezt a megfogalmazást…” – edzői értékelések