A két angol csapat közötti BL-párharc első felvonása előtt a Pool szurkolói megtámadták a City buszát, üvegekkel és pirotechnikai eszközökkel dobálták meg a járművet, amelyben komoly károk keletkeztek.

A füstbe borult busztámadás miatt is szólt külön a drukkerekhez a liverpooli klub, figyelmeztetve a szimpatizánsokat, hogy szigorúan tilos a pirotechnika használata a manchesteri visszavágón (is).

A Mersey-parti gárda leszögezi, hogy az UEFA már így is megbüntette a klubot a piró miatt, és szélsőséges esetben a jegyek számát is csökkentheti a Pool-szurkolók számára a szövetség. Akit Manchesterben pirózáson fognak, azonnal kivezethetik az Etihad Stadionból, és őrizetbe is veheti a rendőrség.

A Liverpool a rakéták és petárdák balesetveszélyessége miatt is figyelmeztet, hozzátéve, hogy akár a meccset is félbeszakíthatják szélsőséges esetben, ami miatt megint csak a Liverpool bűnhődhet.

Mint ismeretes, itthon az MLSZ is bünteti a pirotechnikai eszközök használatát a lelátókon, de nemrégiben felvetődött annak a lehetősége, hogy a magyar szövetség enyhítene a szabályozáson.