Fegyelmezett játékot és kevés helyzetet hozott az első félóra, Nainggolan távoli lökete és Buffon védése érdemelt említést. A 32. percben aztán Olaszország szerzett vezetést, méghozzá egy nem akármilyen góllal: Bonucci óriási gólpasszt adott a félpályáról (!) Giaccherininek, aki a kifutó Courtois mellett elpasszolta a labdát 14 méterről (0-1).

Nem sokkal később kétszer is közel járt a 2-0-hoz a squadra azzurra: a 35. percben Candreva célozta meg ballal a kaput, a belga hálóőr a léc alól paskolta ki a labdát, egy percre rá pedig Parolo csúsztatott középre, jött Pellé és fejelt, kevéssel a kapu mellé.

A fordulást követően jött az első igazán nagy belga lehetőség, Lukaku azonban az 53. percben a kapu fölé lőtt. Szinte rögtön az ellentámadásból Pellé fejesét szedte ki Courtois.

A következő időszak inkább a sárga lapokról és a taktikai csatáról szólt, a belgák nem igazán találták a rést az olasz pajzson. A hajrá azonban még tartogatott izgalmakat: a 85. percben a csereként beállt Immobile nagy lövését szedte ki a léc alól Courtois, a másik oldalon az ugyancsak a padról beszállt Origi fejelt kevéssel a kapu fölé.

A 92. percben aztán jött a kegyelemdöfés, az olaszok Pellé révén megszerezték a második góljukat és megnyerték az E-csoport rangadóját (0-2).

 Belgium – Olaszország 0-2 (Giaccherini 32., Pellé 92.)