Mint arról beszámoltunk, egyre jobb esély mutatkozik arra, hogy Kassai Viktor vezesse a vasárnap, 21 órakor kezdődő Eb-döntőt Párizsban, miután remek teljesítményt nyújtott eddig a tornán.

Ahogy arról ugyancsak írtunk már, legnagyobb riválisa az angol Mark Clattenburg lehet, aki az idei BL-döntőt is vezette már, és aki eddig három Eb-meccset vezetett, köztük a botrányos végűre sikeredett horvát-cseh csoporttalálkozót – a horvát drukkerek balhéjának kezelése miatt állítólag külön dicséretet is kapott a brit az UEFA-tól.

Ugyanakkor épp nemzetisége miatt nehezebb picit a helyzete, mint Kassainak. Ahogy arról már beszámoltunk, Wales döntőbe kerülése esetén Clatteburg biztosan nem dirigálhat majd a döntőn.

A két favorit bíró mellett megjelent azonban egy harmadik, elsőre igencsak meglepő név is pakliban állítólag: a szerb Milorad Mažićé, akivel a magyar válogatott is találkozott a tornán, ő vezette a Belgium elleni, rossz emlékű nyolcaddöntőnket, közel sem hibátlanul. Ő indult egyébként is talán az egyik legrosszabb hírnévvel az Eb előtt, erről bővebben is írtunk a belga meccs előtt. Lehetséges szerepvállalásáról brit és bosnyák sportportálok is beszámoltak.