Kevés helyzetet és nagy taktikai csatát hozott az első félidő, a mezőny legjobbjának pedig Kassai Viktor bizonyult, hibátlanul hozta le a játékrészt a magyar bíró.

Az olaszok nem tudták megközelíteni a belgák elleni meccsen nyújtott teljesítményüket, a skandinávok pedig sokkal fegyelmezettebben futballoztak, mint az írek ellen.

A második játékrészben is maradt az erősen döntetlenszagú játékkép, a változást a sokszor feszült hangulat jelentette, a kispadok is sűrűn reklamáltak. Kassai azonban az olykor forrongó atmoszférában is megőrizte hidegvérét, és talán egy apróbb hibával (nem fújta le Chiellini túlzottan kemény bodicsekjét), valamint a 70. percig sárga lap nélkül vezette le a meccset (a hajrában adott még kettőt).

A 72. percben a Chiellini és Bonucci által végig sanyargatott Ibrahimovic 1 méterről, igaz, beintett lesről hagyott ki óriási helyzetet. A 82. percben Parolo 6 méterről a felső lécre fejelte Giaccherini beadását, ez volt az olasz meccslabda.

De amikor már úgy tűnt, nem lesz gól, a 88. percben Éder Zaza lefejelt labdájával remekül indult meg, majd 16 méterről kilőtte a bal alsót, eldöntve a találkozót.

Az olaszok újabb sikerükkel már továbbjutottak a legjobb 16 közé. A kaput szinte el sem találó svédek közel kerültek a kieséshez, le kellene győzniük a belgákat az utolsó fordulóban ahhoz, hogy életben maradjanak.

A meccs részletes krónikája itt – kattints! 

 

Olaszország – Svédország 1-0 (Éder 88.)

 

{div}{module Video_itaswe}{/div}