Az Európa-bajnokság csoportkörét követően nemcsak a válogatottak teljesítményét vette górcső alá a szakma, hanem a játékvezetők produktuma is előtérbe került. Az egyik, a bírókat rendszeresen értékelő szakmai portál ennek kapcsán egytől egyig leosztályozta az Eb-tevékenykedő játékvezetőket.

A Worldreferee.com értékelése alapján a magyar sípmester, Kassai Viktor teljesített eddig a legjobban az Európa-bajnokságon, a tatabányai születésű játékvezető 7.8-as osztályzatot kapott kollégájával, a holland Bjorn Kuipersszel egyetemben.

Kassai eddig két mérkőzést vezethetett a franciaországi tornán, méghozzá a Franciaország-Románia (2-1) nyitómeccset, illetve a Olaszország-Svédország (1-0) találkozót. Ezen kívül a csoportkör zárófordulójában negyedik játékvezetőként tevékenykedett a Horvátország-Spanyolország (2-1) összecsapáson, és az UEFA döntése alapján hasonló feladat vár rá a nyolcaddöntőben is: ezúttal a Horvátország–Portugália mérkőzésen segíti majd a játékvezetői csapat munkáját.

Érdekesség, hogy az Izland-Magyarország (1-1) meccsen finoman szólva sem a mieinknek kedvező orosz bíró, Sergei Karasev a sereghajtó, mindössze 4.8-as pontszámmal – őt haza is küldték a csoportkört követően a tornáról.

A játékvezetők osztályzatai az Eb-csoportkört követően:

Kassai Viktor 7.8
Björn Kuipers 7.8
Ovidio Alin Hategan 7.6
Carlos Velasco Carballo 7.6
Nicola Rizzoli 7.3
Mark Clattenburg 7.1
Damir Skomina 7.1
Milorad Mazic 7.0
William Collum 6.8
Jonas Eriksson 6.8
Martin Atkinson 6.7
Clément Turpin 6.6
Szymon Marciniak 6.5
Cüneyt Cakir 6.2
Sergei Karasev 4.8