A “The 3rd Team” elnevezésű, a játékvezetőkkel foglalkozó blog szerdán este jelentetett meg hosszabb értékelést az Európa-bajnokság negyeddöntőinek bíróiról, kiemelve legjobb, vagy épp vitatott ítéleteiket, egyszersmind le is osztályozta a sporik produkcióját.

Természetesen Kassai Viktor, illetve csapata, valamint a Németország-Olaszország Eb-rangadó is terítékre került.

“Kassai Viktor harmadik meccse egyben egyértelműen a legjobb is volt a tornán. Tökéletesen kézben tartotta a meccset, empátiával, sportemberként és hiba nélkül vezette a meccset 120 percen át, a büntetőkkel együtt. Tény, hogy még néhány játékosnál is többet futott – és kevésbé tűnt fáradtnak a meccs végén” – kezdi a portál az összegzését.

A szerző szerint visszatekintésre szoruló szituációk is akadtak bírói szempontból a találkozón, de Kassai legfontosabb döntése, a megítélt 11-es egyértelmű volt.

Amire ráfókuszált még a szerző, az a németek vezető gólja volt, miután voltak megjegyzések, melyek szerint lesállás előzte meg a találatot.

A cikkben ezt képen is bemutatták, mondván Mario Gomez bal lába valóban lesen “ragadt”, testének többi része viszont nem, a labda ráadásul Neuertől, nagyjából 60 méterről érkezett, így rendkívül nehéz volt észlelni Gomez, centiméterekben mérhető “belógását”. Így a szakportál szerint Tóth Vencel partjelző – aki a cikk szerint ezt leszámítva tökéletes teljesítményt nyújtott – érthető okokból nem emelte a zászlóját.

 

A lap összességében nagyszerűnek értékeli Kassai és segítői produkcióját, és az Eb eddigi legmagasabb osztályzatát, 8 és felest adott a magyar csapat munkájára.

Ami az eddigi összes meccset illeti, Kassainál (8,38) csak egy játékvezető kapott magasabb átlagértékelést, az Eb-döntőre a másik legesélyesebb jelölt, az angol Mark Clattenburg.