Az izlandi labdarúgás négy képviselőjét kérdezte arról a fotbolti.net, mi lehet a kulcsa a magyar válogatott szombati legyőzéséhez az Európa-bajnokság F-csoportjának második körében?

Volt, akinek kész tanácsai voltak, szóba került, hogy a kapott gól nélküli meccs valószínűleg három pontot érhet a számukra, hogy úgy játszhat a Storck-csapat ellenük, mint ahogy az északiak tették Portugália (1-1) ellen, de akadt olyan is, akit igencsak elbizonytalanított a mieink 2-0-s győzelme Ausztria ellen.

Benedikt Bóas Hinriksson (korábbi játékos, szakkommentátor):A torna előtt azt mondtam volna, hogy türelmes játék a kulcs, mivel a magyarok jobbára csak védekeznek, és nem szereznek túl sok gólt. Aztán megverték Ausztriát és nagyon jól játszottak.

Úgyhogy most fogalmam sincs, mi is a jó terv.

Halldór Jón Sigurðsson (az izlandi élcsapatnak számító Thór vezetőedzője):Szerintem megfontoltan és szervezetten kell futballoznunk. Fegyelmet és magabiztosságot kell sugároznunk, jó lenne, ha néhány játékosunk nyugodtabban tartaná meg a labdát. Fontos, hogy a széleket jól játsszuk meg, mert szuperek vagyunk az onnan érkező labdák értékesítésében. Keményen kell védekeznünk és ki kell használnunk az előttünk adódó, várhatóan nem sok helyzetet. A pontrúgásaink is döntőek lehetnek.

Jörundur Áki Sveinsson (edző):Hasonlóan, sőt, ugyanazzal az elszántsággal kell hozzáállnunk a meccshez, mint a portugálok ellenihez. Le kell szállnunk a földre! Lars Lagerbäck minden bizonnyal alaposan kielemezte a magyarok játékát és biztosan megtalálja majd a gyenge pontjaikat. Akkor érhet igazán sokat a Portugália elleni pont, ha most győzünk.

Guðmundur Karl Guðmundsson (az élvonalbeli Fjölnir csapatkapitánya): Szerintem a portugálok ellen sem volt nagy gond a labdabirtoklással, most is nagyon fontos, hogy minél többet legyen nálunk és mi diktáljuk a minél magasabb tempót. A magyarok úgy fognak játszani ellenünk, mint mi a portugálok ellen, visszaállnak és majd gyors kontrákat vezetnek, ahogy azt igen jól csinálták Ausztria ellen is. Nem szabad elszórni a labdákat rossz helyen, be kell fejeznünk az akcióinkat és gyorsan vissza kell állnunk támadásból védekezésbe. De szerintem a kulcs az lesz leginkább a győzelemhez, hogy ne kapjunk gólt! Mi biztosan betalálunk majd, de ha nem őrizzük meg a hálónkat sikerrel, oda lehet a három pont.

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!