Ennél jobban nem igen kezdhette volna az egyébként is hatalmas favorit Anglia az Izland elleni nyolcaddöntőt, ugyanis Raheem Sterlinget már a 3. percben elkaszálta a kapus, amiért jogos büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Wayne Rooney értékesített is.

Innen már sima lesz – gondolhatta mindenki, leszámítva az izlandiakat, akik egy perccel később egyenlítettek: a jobb oldali beadás után senki nem figyelt Sigurdssonra, aki berobbant és közelről helyezett estében a hálóba.

És ezzel még nem volt vége a villámgyors fordulatnak: a 18. percben ugyanis addig tilitolizhattak szabadon a 16-os előtt az izlandiak, mígnem Sightórson elé került a labda, aki 14 méterről lőtt, Hart pedig már csak beleérni tudott, a bal alsó sarokban kötött ki a játékszer.

Teljesen megérdemelten vezetett egyébként Izland, uralta a játékot, még tetszetős akciókra is futotta erejéből, miközben az angolok csak szenvedtek, Rooney is mélyen a tudása alatt játszott. A második félidőben hiába vetette be Roy Hodgson szövetségi kapitány Vardyt, Wilshere-t és Rashfordot is, ők sem tudtak sokat hozzátenni a csapat kilátástalan játékához.

Anglia ezzel hatalmas meglepetésre búcsúzott, míg Izland készülhet a házigazda franciák elleni negyeddöntőre. Miközben arra is választ kaptunk, hogy milyen erős csoportot sikerült megnyernie a magyar válogatottnak, hiszen az izlandiak mellett a portugálok is kiharcolták a nyolc közé jutást…