A Gyirmót közel egy éve, 2015. június 22-én nevezte ki kispadjára Bene Ferencet, akinek a vezetésével a győri csapat hosszú várakozás után bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett a másodosztályban.

Az NB I-ben azonban már nem a szakember irányítja a gyirmóti gárdát, a felek kedden bejelentették, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Szeretném leszögezni, hogy a Gyirmót FC KFT Bene Ferenc vezetőedző munkájával maradéktalanul elégedett volt. A csapattal a célkitűzést elérte a vezetőedző és sikerült feljutnia az NB I-be. Klubunk a mai napon befejezte a tárgyalásokat Bene Ferenc vezetőedzővel és felek közös megegyezéssel felbontották a vezetőedző szerződését. Bene Ferenc további pályafutásához nagyon sok sikert, és jó egészséget kívánunk! – nyilatkozta a klubhonlapon Margitai Zoltán cégvezető.

Bene így kommentálta távozását:

Köszönöm a Gyirmót FC tulajdonosainak és vezetőinek az együtt eltöltött időszakot, köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekünk, köszönöm a szakmai stábomnak és nem utolsó sorban játékosaimnak, hogy sikerült együtt azt a történelmi sikert elérnünk. Nagyon sok sikert kívánok a Gyirmót FC-nek – tette hozzá. (Forrás: gyirmotfc.hu)