“Biztos minden magyar szavazott” – megsértődött Gera gólja miatt a svájci csillag

Mint arról beszámoltunk, a szurkolók internetes szavazása alapján Gera Zoltán szerezte a múlt hétvégén befejeződött Európa-bajnokság legszebb gólját, a magyar középpályás Portugália ellen szerzett nagyszerű találata elsöprő fölénnyel győzött a magyar internetes közösség voksainak köszönhetően.

Az európai szövetség egy másik választást is tartott, az UEFA 13 szakértőből (Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milošević, Peter Rudbæk, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Ginés Meléndez és Jean-Paul Brigger) összeállított bizottsága a tíz legszebb gólt választotta ki.

Erre a listára Gera gólja már nem fért oda, Ioan Lupescu, az UEFA román és ugyancsak voksoló technikai igazgatója elmagyarázta, hogyan választottak.

– Számunkra is egyértelmű volt, miért szavaztak ennyien Gera Zoltán Portugália ellen lőtt góljára, egy remekül eltalált lövés volt, de egy kevéssel kicsúszott a bizottság tízes listájáról. Egy 26-os listából választottuk ki a tíz legszebb gólt, amelyen Gera találata is szerepelt. Olyan találatokat kerestünk, amelyek kivételesek, nem mindennapi gólok voltak, és kiemelkedő egyéni, vagy csapatmunka eredményei voltak. Több szempontot is figyelembe vettünk, így a kivitelezés nehézségét, a gól fontosságát, azokat pedig kihagytuk, amelyek véletlenszerűen vagy emgpattanó lövésből születtek. A megfigyelők nem csak az élen végzett Xherdan Shaqiri technikai bravúrját díjazták, de azt is, milyen könnyedtséggel lőtte meg a labdát. Gyönyörű találat volt, az Eb egyik legnagyobb pillanata – magyarázta a sportdiplomata.

 

Az UEFA szakértőinek TOP 10-es listája:

1. Xherdan Shaqiri (SVÁJC-Lengyelország)

2. Hal Robson-Kanu (WALES-Belgium)

3. Dimitri Payet (FRANCIAORSZÁG-Románia)

4. Marek Hamšík (SZLOVÁKIA-Oroszország)

5. Cristiano Ronaldo (PORTUGÁLIA-Magyarország)

6. Éder (PORTUGÁLIA-Franciaország)

7. Antoine Griezmann (FRANCIAORSZÁG-Izland)

8. Cristiano Ronaldo (PORTUGÁLIA-Wales)

9. Eden Hazard (BELGIUM-Magyarország)

10. Romelu Lukaku (BELGIUM-Írország)

 

A győztes gól még egyszer videón: