Ahogy arról még csütörtökön beszámoltunk, Romániában már téma volt a magyar sípmester delegálása a nyitómeccsre, ezúttal pedig a másik fél részéről a L’Equipe című francia lap is hosszabban foglalkozott az Európa-bajnokság ma esti (21 óra, élőben a csakfoci.hu oldalán!) Franciaország – Románia találkozó játékvezetőjével, Kassai Viktorral.

A cikkben megjegyzik, hogy napjaink a nemzetközi színtéren egyik legfoglalkoztatottabb bírójáról van szó, aki még nem is élt, mikor a magyar válogatott utoljára, 44 évvel ezelőtt az Európa-bajnokságon járt.

Amellett, hogy kiemelik Kassai karrierjének eddigi legfontosabb mérkőzéseit, így a 2010-es német-spanyol vb-elődöntőt, vagy a 2011-es Barcelona-MU BL-döntőt, a franciák megjegyzik azt is, hogy csapatuk talán legnagyobb sztárjának, a Juventusban futballozó Paul Pogbának meglehetősen rossz emlékei vannak a magyar bíróróról. 2013-ban, a spanyolok elleni vb-selejtező mérkőzésen (0-1) Kassai két perc (77. és 78.) alatt két sárgával simán lezavarta a pályáról az akkor még csak 19 éves középpályást.

Pogba előbb Fabregast rúgta tarkón, majd nem sokkal később rátartott Xavi lábára, így mehetett zuhanyozni. Az akkor még csak tinédzserkorú futballista tapssal “jutalmazta” Kassai – egyébként teljesen jogos – ítéletét.