Jobban kezdett Svájc, be is szorította az albánokat a meccs elején, sőt, a vezetést is megszerezte egy szöglet után: Schär az árnyékra kijövő Berisha kapust megelőzve fejelt a kapuba (0-1).

Folyamatos mezőnyfölényben játszott ezután Svájc, az albánokat megfogta a gyorsan bekapott gól, és csak az elsó félórát követően tértek magukhoz, akkor viszont majdnem egyenlítettek. A 31. percben Sadiku közeli lövését védte lábbal Sommer.

A 37. percben azonban megint a szkipetárok foghatták a fejüket, ezúttal egy kiállítás miatt: a csapatkapitány Cana sárgult be másodszor is egy kezezés miatt. A piros lapot követő szabadrúgásból Dzemaili a kapufát találta el.

A fordulást követően az albánok kezdtek aktívabban, Sadiku majdnem be is talált, de a másik oldalon Seferovic is közel volt a gólhoz. A Frankfurt csatára 3-4 nagy lehetőséget puskázott el végül a mérkőzésen. A meccs ziccerét azonban az albánok csereként beállt támadója, a tavalyi svájci gólkirály, Gashi rontotta el: a 87. percben lépett ki teljesen egyedül, kihasználva a csődöt mondó svájci lestaktikát, de lövését Sommer a léc fölé tolta. Óriási helyzet volt!

Így maradt a 0-1, Franciaország után Svájc is győzelemmel kezdett az Európa-bajnokság A-csoportjában.

 

Albánia – Svájc 0-1 (Schär 5.)