A lehető legrosszabbul kezdődött a franciák számára a mérkőzés, hiszen már a 2. percben hátrányba kerültek, az Eb-k történetének leggyorsabban esett 11-es góljával, amelyet Brady szerzett (0-1).

Sokáig nem is tudtak igazán mit kezdene Lyonban a házigazdák az írek szervezett védekezésével és szórványos, ámde veszélyes kontráival.

A második félidőre azonban Didier Deschamps változtatott, behozta például a remek cserének bizonyult Comant, és a támadóbb felállás gyorsan eredményes is lett. Antoine Griezmann három perc alatt fordított, előbb fejjel (58. perc), majd lábbal (61. perc) mattolta Randolphot (2-1).

Az írek sorsa a 66. percben meg is pecsételődött, ekkor ugyanis Duffy utolsó emberként kaszálta el Griezmannt, villant a piros lap.

A hátralévő időben a hazaiak meg is szórhatták volna tíz emberrel küzdő ellenfelüket, de kimaradtak a ziccerek, ebben pedig a csereként beállt Gignac jeleskedett elsősorban, aki kapufát is lőtt.

Maradt így a 2-1, továbbjutott tehát a negyeddöntőbe a francia válogatott is, ellenfele az angol-izlandi meccs győztese lesz majd jövő vasárnap.

 

FRANCIAORSZÁG – ÍRORSZÁG 2-1 (Griezmann 58., 61., ill. Brady 2. – 11-esből)