Már a 8. percben előnybe került a német válogatott, Boateng egy szöglet után ágyúzott a jobb alsóba (1-0). Nem sokkal később meg is duplázhatta volna előnyét a Nationalelf, de Özil 11-esét Kozácik kivédte a 13. percben. Az Arsenal középpályás a 25. percben is közel állt a gólhoz, ám szép lövése kevéssel elsuhant a jobb sarok mellett.

A szlovákok első helyzetére a 41. percig kellett várni, akkor viszont Neuer csak óriási bravúrral tudta védeni Kucka fejesét. Két perccel később aztán épp Kuckát csapta be Draxler, majd remekül szolgálta ki a közelről mattoló Mario Gomezt. 2-0 volt a félidő.

A második játékrészben néha csak poroszkáltak a németek, a szlovákok pedig hiába próbálkoztak, néhány lövésnél tovább nem jutottak. Végül a Löw-csapat néha félgőzzel játszva is meglőtte harmadik gólját, Draxler egy szöglet után bikázott szép mozdulattal a léc alá (3-0).

A hajrára beállt a Ferencváros támadója, az Eb-n először pályára lépő Stanisláv Sesták is, de az eredmény már nem változott, simán, 3-0-ra győzött az torna egyik esélyese az újonc ellen.

A németek a spanyolokkal vagy az olaszokkal játszanak majd a legjobb nyolc között.

 

 NÉMETORSZÁG – SZLOVÁKIA 3-0 (Boateng 8., M. Gomez 43., Draxler 63.)