Az első félidőben szinte egykapuztak a spanyolok, bár nagy mezőnyfölényük jobbára meddőnek volt mondható, így is akadt azonban nagy helyzetük Cech kapuja előtt.

A 16. percben a 100. válogatott meccsén játszó David Silva jobbról tette be a labdát, érkezett középen Morata, de egy védővel a nyakán nem tudta jól meglőni a labdát, Cech védett, majd magához is ölelte a játékszert. A 29. percben megint Cech védte bravúrral Morata 14 méteres, a jobb sarokra tartó lövését, majd újabb tíz perc elteltével, Silva kísérleténél is a helyén volt az Arsenal klasszisa.

A csehek a 45. percben találták el először a kaput, de De Geának nem okozott gondot Necid 16 méteres lövése.

A szünet után nagyon bekezdett a címvédő, egy percen belül két gólt is szerezhetett volna, előbb Hubník lőtt majdnem a saját kapujába, majd a védő és Cech együttes erővel mentett a kapu torkában. Az 57. percben

Hubník a másik kapunál is veszélyesen bukkant fel, és Ramost megelőzve perdített kapura egy szabadrúgást követően, de De Gea sem hibázott. A 65. percben Fabregasnak kellett óriásit mentenie szinte a gólvonalon, kiszabadultak a szorításból a csehek.

És úgy tűnt, meg is úszhatják végül a spanyol rohamokat, de a 87. percben az előrehúzódó Piqué befejelte a kapuba Iniesta remek beadását, három pontot szerezve a spanyol válogatottnak.

 

Spanyolország – Csehország 1-0 (Piqué 87.)