A 29 éves kapus éppen a jelenlegi szövetségi kapitány, Didier Deschamps rekordját javítja meg, mert minden bizonnyal a kieséses szakasz első körében is ő védi a kontinenstornán házigazdaként szereplő franciák hálóját.

Ez kellemes, de elsősorban az Európa-bajnokságra összpontosítok, és arra, hogy addig jussunk, ameddig csak lehetséges – mondta szombaton Lloris.

A legtöbb kapussal ellentétben a Tottenham Hotspur játékosa szinte minden meccsen nyugodt, csendes és visszafogott. Nem kiabál a védőivel, nem integet az asszisztensnek lest reklamálva, nem ünnepli magát önfeledten egy nagy védés után.

A világ- és Európa-bajnok francia kapus, Fabien Barthezúgy vélekedett, hogy Llorisnak megfelelő a hozzáállása, a magatartása és a kisugárzása, Deschamps pedig azért méltatta, mert az elmúlt években egyre érettebbé vált.

A 79. válogatott meccsére készülő Lloris először 2010-ben, az Anglia elleni barátságos mérkőzésen volt a franciák csapatkapitánya. Visszafogott viselkedésére jellemző, hogy szinte suttogva, néha motyogva beszél a sajtótájékoztatókon, éppen ezért máig emlékezetes, amikor a 2014-es világbajnokság pótselejtezőjének visszavágóján, az Ukrajna elleni hazai meccsen igazán felemelte a hangját. (MTI)