A Wales elleni vereséget és kiesést követően több játékos is nyilatkozott a sporza.be-nek, a futballisták nem rejtették véka alá a véleményüket.

Thibaut Courtois, a Chelsea kapusa óriási elszalasztott lehetőségként éli meg a vereséget, amelyből mindenkinek le kell vonnia a megfelelő következtetést, így a kapitánynak is.

– Borzasztóan csalódott és szomorú vagyok. Elvesztettem már BL-döntőt is, de ez annál is rosszabb érzés. Elmondtam az öltözőben is, életünk legnagyobb esélyét hagytuk kicsúszni a kezünk közül, amelyhez hasonló talán nem is lesz újra. Ugyanaz volt a gond, mint az olaszok ellen, az ellenfél taktikailag fölénk nőtt.

Hogy Wilmotsnak távoznia kell-e? Le kell vonnia a tanulságokat, de ezt neki kell eldöntenie.

Nem ért egyet csapattársával a Chelsea szélsője, Eden Hazard, aki már a 2018-as VB-re is előretekintett.
– Folytatnunk kell a közös munkát, és kiállnunk az edzőnk mellett! Két év múlva világbajnokság, ott újabb esélye lesz ennek a generációnak, hogy bizonyítson. Nagyon csalódottak vagyunk, jobban akartunk játszani, és megvolt a lehetőségünk is, de nem sikerült. Ez egy borzasztó nap, de nem feledkezhetünk meg a nagyszerű évekről, Wilmots mellett állunk mindannyian, ahogy mindig is tettük. Az ilyen mérkőzések apróságokon múlnak, elkövettünk néhány hibát védekezésben, ez megbosszulta magát. Már mindenki a döntőben látott minket, azonban sok nagyszerű csapat van az EB-n, ez most is kiderült. Az élet nem áll meg,és szó sincs róla, hogy megosztottak lennénk, támogatjuk Wilmots munkáját, ahogy eddig is.

Marc Wilmots szövetségi kapitány nem értett egyet azzal, hogy rossz volt a taktika.
– Nem értek egyet ezzel a véleménnyel, nem volt gond a taktikával, de én edző vagyok, és nem varázsló. Kiderült, hogy néhány játékosunkat nem tudjuk pótolni fiatalokkal –
mondta a kapitány, aki hozzátette, nem fog indulatból dönteni a jövőjéről, nem egyből a meccs után határoz majd arról, maradjon-e a válogatott élén.