“Egy Eb-meccs minden egyéb körítés nélkül is különleges lett volna, de az én ismert családi hátteremmel pláne az volt” – mondta a találkozó után az Origo tudósítójának Garics György, az osztrákok labdarúgója, aki nem lépett pályára a mieink elleni Eb-meccsen.

Garics ezúttal is elmondta, amit a mérkőzés előtt az osztrák lapoknak nyilatkozott: “Én továbbra is magyarnak érzem magam, magyar vagyok, csak éppen az osztrák csapat mezében játszom, ami mögött egy érdekes sztori van, amit már többször próbáltam elmondani, de senkinek sem sikerült úgy leírnia, ahogy az valóban elhangzott.”

A szombathelyi születésű játékos tinédzserként került ki Ausztriába, és miután a magyar korosztályos válogatottakba egyetlen alkalommal sem hívták meg, inkább az osztrák színeket választotta.

„Az, hogy annak idején nem lehettem magyar korosztályos válogatott, az az akkoriban a magyar focit irányító rendszer bűne. Aki ismeri az akkori viszonyokat, pontosan tudja, hogy ment a játékosok meghívása. Engem senki le se szart, amíg a Rapidban osztrák élvonalbeli játékos nem lettem. Ha annak idején meghívnak a korosztályos válogatottba, akkor nekem eszem ágában sem lett volna az osztrák csapatot választani.”

TOVÁBB: Garics véleménye az osztrák-magyarról itt – kattints!