Az UEFA technikai bizottsága – melynek tagja többek közt Sir Alex Ferguson és David Moyes is – állította össze a tegnap este portugál győzelemmel véget ért Európa-bajnokság álomcsapatát. 

Az álomtizenegybe az aranyérmes portugálok közül négyen is helyet kaptak a kapus Rui Patrício, a két védő, Pepe és Raphaël Guerreiro, valamint természetesen a döntőben megsérülő Cristiano Ronaldo személyében.

A szintén a fináléig menetelő házigazda franciák két játékost delegálnak (Dimitri Payetet és Antoine Griezmannt), míg az elődöntőben elvérző németek hármat (Joshua Kimmich, Jérome Boateng és Toni Kroos).

A szintén a négy között búcsúzó walesiek is adtak két játékost a csapatba, ugyanakkor komoly meglepetés, hogy Gareth Bale kimaradt Joe Alennel és Aaron Ramsey-vel ellentétben.

A torna legjobb játékosa Griezmann lett, míg a fiatalok közül az aranyérmes Renato Sanchest díjazták.

Az Európa-bajnokság álomcsapata

Rui Patrício (Portugália) – Joshua Kimmich (Németország), Jérome Boateng(Németország), Pepe (Portugália), Raphaël Guerreiro (Portugália) – Joe Allen (Wales),Toni Kroos (Németország) – Antoine Griezmann (Franciaország), Aaron Ramsey(Wales), Dimitri Payet (Franciaország) – Cristiano Ronaldo (Portugália)