Saint-Etienne-ben Anglia szinte végig fölényben futballozott Szlovákia ellen, de jobbára meddő volt ez a fölény. Néhány komolyabb lehetősége azért volt a briteknek, például Vardy-nak a 17. percben, amikor Kozácik védte a ziccerét, ugyanígy Lallana (33. perc) és Clyne (54. perc) helyzeténél is a szlovák kapus volt a helyén.

Közben a Liverpool védője, Martin Skrtel és társai élő falként blokkoltak tucatnyi angol lövést, amelyek közül végül egy sem talált cél, maradt a 0-0, ami azt jelenti, hogy Anglia biztosan, de nem csoportelsőként jutott tovább a B-csoportból, a szlovákok pedig 4 pontjukkal ugyancsak jó eséllyel pályáznak a legjobb 16 közé kerülésre. A magyar válogatott továbbjutása a döntetlennek köszönhetően még mindig nem biztos matematikailag.

Mindeközben Wales nagyszerű produkcióval rukkolt elő az oroszok ellen, és Ramsey, valamint Bale vezetésével 3-0-s győzelmet arattak Toulouse-ban. Mindez azt jelenti, hogy Chris Coleman csapat megnyerte a B-csoportot, és kedvező helyzetből várhatja majd a nyolcaddöntőket.

Anglia – Szlovákia 0-0

Wales – Oroszország 3-0 (Ramsey 11., Taylor 20., Bale 66.)

 

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:

1. Wales 6 pont (6-3), 2. Anglia 5 pont (3-2), 3. Szlovákia 4 pont (3-3), 4. Oroszország 1 pont (2-6)

 

{div}{module Video_engslo}{/div}

{div}{module Video_walrus}{/div}