Az első félidő első nagy helyzete Szlovákiáé volt, Hamsík lövésébe az utolsó pillanatban vetődött bele Davies. Az első gólt viszont a nagy tornán 58 év után szereplő Wales szerezte, a 10. percben. Bale 22 méterről, szabadrúgásból lőtte ki a jobb alsót, Kozácik picit elnézte a labda útját, de így is szép gól volt (1-0).

Nagy csatát, de kevés futballeseményt hozott az első játékrész, amelyet egy 11-es gyanús szituáció is színezett: a 33. percben Skrtel ütött oda Williamsnek a 16-oson belül, de a bíró sípja néma maradt.

A fordulás után Mak, majd Bale is betalálhatott volna gyorsan, de a 60. percig végül várni kellett a második gólra. Amit az 52 másodperce(!) a pályán lévő szlovák cserejátékos, Duda szerzett, Mak passzát követően (1-1).

Lendületbe is jöttek a gólok, de ekkor érkezett a másik nyerő csere, Robson-Kanu. A padról beszállt walesi támadó előbb csak egy majdnem gólpasszt adott Ramsey-nek, a középpályás aztán visszaadta a szívességet, a cserecsatár pedig a 82. percben a jobb sarokba lőtt, kialakítva a 2-1-s végeredményt. Egy harmadik csere, Nemec a hajrában még majdnem kiegyenlített, fejese a kapufáról pattant ki. 

Wales – Szlovákia 2-1 (Bale 10., Robson-Kanu 82., ill. Duda 60.)