“A büszkeségtől nagyon gyorsan eljutottunk a szégyenkezésig” – ez volt az első mondata a vajdasag.ma újság szerint a horvát köztelevízió riporterének a Horvátország-Csehország mérkőzés után, amelyen a horvát válogatott remekül játszott, 2-0-ra vezetett, az utolsó negyedórában azonban a saját szurkolóik petárdákat dobáltak a pályára, majd horvát drukkerek egy csoportja egymásnak esett. Állt a játék, emiatt a bíró kilenc percet hosszabbított, s a csehek egyenlítése a ráadásban jött össze. Horvátország a következő két vb-selejtezős mérkőzését egy korábbi büntetés miatt nézők nélkül kell, hogy lejátssza, s ez a pénteki incidens miatt még súlyosabb büntetésre is számíthat. Az elveszített két pont mellett a horvátok egyik legjobb játékosukat, Luka Modrićot is elveszítették, aki sérülés miatt szinte biztos, hogy nem fog pályára lépni a spanyolok elleni csoportmérkőzésen.

{div}{module Video_horvatbalhe}{/div}

A találkozó után Ivan Rakitić azt nyilatkozta a HRT-nek, hogy nagyon reméli, az incidens miatt nem zárják ki a válogatottat a tornáról, s pályára léphetnek Spanyolország ellen. A játékos szerint most annak is örülniük kell, hogy a találkozót végigjátszották, mert egy pillanatban úgy nézett ki, hogy az angol Clattenburg idő előtt lefújja a mérkőzést, s akkor még nehezebb helyzetben lettek volna.

Ivan Perišić a találkozó után azt mondta, nem tudja, minek kell történnie és mit kell tenni, hogy azok, akik ezeket a sz.rásokat csinálják, eltakarodjanak:
– Mondtam a rohamrendőröknek, hogy menjenek be a nézőtérre és tegyenek rendet, de ők azt felelték, hogy erre nem kaptak felhatalmazást az Európai Labdarúgó-szövetségtől. Hogy érzi magát egy játékos egy ilyen találkozó után? Hogy ne használjak csúnya szavakat: szerencsétlenül. Az incidens után mintha nem lettünk volna a pályán, valamennyien csak a pályán kívüli eseményekre gondoltunk.

Ante Cacic szövetségi kapitány is nekiment a rendbontóknak.
„Ezek az emberek nem igazi drukkerek, hanem szimpla huligánok, a labdarúgás terroristái, megint ők balhéztak. Valószínűleg kívülről támogatják őket, de nem tudom, kik. Európa döntő része szégyelli ezt a viselkedést. 

Az UEFA egyébként közölte, hogy fegyelmi eljárást indít a csoportmeccsen történt incidens miatt.

Bízol a magyar csapatban? Fogadj és nyerj – kattints!