Horvátország – Spanyolország 2-1 (Kalinic 45., Perisic 87., ill. Morata 7.)

Mindössze 7 percet kellett várni az első gólig, Fabregas centerezését követően Morata talált be néhány méterről (0-1). A horvátok ezt követően nem este össze, sőt mi több, Kalinic és Rakitic révén több lehetőséget is kidolgoztak az első félidőben. Az erőfeszítés pedig meghozta a gyümölcsét, a horvátok még a szünet előtt egyenlítettek: Perisic bal oldali beadását Kalinic remek mozdulattal továbbította a kapuba (1-1).

A fordulást követően a spanyolok feljebb kapcsoltak, helyzetekből azonban kevesebb akadt. A 70. percben David Silva esett el a tizenhatoson belül, amiért büntető fújt a játékvezető, Sergio Ramos tizenegyesét azonban Subasic hárította. A hajrában aztán kisebb meglepetésre megszerezték a vezetést a horvátok: a 87. percben egy villámgyors kontra végén Perisic bombázott a rövid sarokba De Gea mellett (2-1).

A horvátok így 7 ponttal megnyerték a csoportjukat, míg a spanyolok 6 ponttal a másodikok lettek, és a nyolcaddöntőben egy nehéz ellenféllel, az olaszokkal találkoznak majd.

{div}{module Video_horvatspanyol2}{/div}

{div}{module Video_horvatspanyol3}{/div}

{div}{module Video_perisic}{/div}

Csehország – Törökország 0-2 (B. Yilmaz 10, Tufan 65.)

A mérkőzésen a törökök szereztek vezetést a 10. percben: elfutott egy török-kontra a jobb szélen, a középen érkező Burak Yılmaz pedig a hálóba lőtt (0-1). Az első félidőben minkét csapat előtt adódott egyébként lehetőség, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A fordulást követően egészen a 65. percig nyílt volt a meccs, akkor azonban a törökök eldöntötték a találkozót: egy szabadrúgást követően Tufan elé került a labda, aki elemi erővel felvágta a labdát a bal felső sarokba (0-2).

A vége így 2-0 lett a törököknek, akik 3 ponttal a csoport harmadik helyén végeztek, míg a csehek 1 pontot szerezve búcsúztak az Európa-bajnokságtól.

{div}{module Video_csehtorok}{/div}

{div}{module Video_csehtorok2}{/div}

A csoport végeredménye: