A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!

Marc Wilmots szerint Belgiumnak olyan motivációval kell pályára lépni a mieink ellen, mintha a legerősebb ellenfél ellen játszanának. Sajtótájékoztatót tartott a szövetségi kapitány.

Király Gábor ellen még játékosként is pályára lépett. Mennyire furcsa ez?

Nem szokványos dolog, az biztos. Fantasztikus karrierje van, és ő most vissza tudott jönni az elitbe egy új generációval. Azt gondolom, hogy érdekes lesz ellene játszani, én sem tudtam Gábornak gólt lőni játékosként, mert pont sérült volt, amikor én betaláltam a csapata ellen.

Axel Witsel azt mondta, hogy a magyarok fizikailag erősek. A test-test elleni játék dominálhat?

Megpróbáljuk a futással kifárasztani az ellenfelet, kivárva az utolsó 30 percet, amikor sokkal több lehetőségünk lehet. Szeretnénk gyorsan játszani, megtartani a labdát, mert pihentek vagyunk, volt négy nap pihenőnk, ez bőven elég. A lehetőségeket jól kell kihasználni, 4-5 gyors kontrát, ha végigviszünk, akkor komoly esélyeink lehetnek, de az is benne van, hogy végül 11-esek döntenek majd. Kevin de Bruyne kiváló formában van, ő sokat segíthet. Tanulmányoztuk a magyarok játékát, végigvettük azt, milyen összeállításban játszhatnak, de nem tudjuk, ott lesz-e Szalai például a pályán, illetve, hogy milyen egyéb változásokat csinálnak. Mi próbáltunk az összes létező forgatókönyvet végigvenni, aztán a végső összeállítást majd annak függvényében eldönteni, milyen magasságú vagy sebességű játékosok alkotják a magyar csapatot.

Kudarc lenne Önöknek a kiesés?

Természetesen, ha ott vagy az első 5-6 között a világranglistán, ennek megfelelően akarsz szerepelni egy ilyen tornán. Mindent megteszünk, hogy a legjobb nyolcba jussunk. Nem akkora a magyarok presztízse, mint a nagyobb válogatottnak, de ez ránk helyez nyomást. Maximális motivációval kell játszani, úgy kell kimennünk a magyarok ellen, mintha a lehető legerősebb ellenfél következne.

A belgák sztárja elmondta, miért kell tartani Dzsudzsáktól – kattints!