Fotó: www.paksifc.hu

NB I-es felkészülés: A magyar válogatott védő is beköszönt az ikszes meccsen

A csereként beálló 7-szeres magyar válogatott védő, Szabó János találatára Bévárdi Zsombor válaszolt a két élvonalbeli együttes felkészülési meccsén.
Nyikes Zoltán 2020. május 22., péntek 13:16
Fotó: www.paksifc.hu
A csereként beálló 7-szeres magyar válogatott védő, Szabó János találatára Bévárdi Zsombor válaszolt a két élvonalbeli együttes felkészülési meccsén.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 22., péntek 13:16

Péntek délelőtt lejátszotta egymással a második felkészülési meccsét is a Kaposvár és a Paksi FC és akárcsak egy héttel ezelőtt, ezúttal is döntetlennel zárult a találkozó a Rákóczi stadionjában.

A paksi klubhonlap beszámolója szerint nyugodt tempóban indult a találkozó, ami egészen a hetedig percig tartott, mikor Sajbán kapott egy pontos kiugratást a bal oldalon, de aztán két védővel nézett szembe, így lövésig már nem jutott el. Négy perccel később villant a Kaposvár is, a jobb oldalon vezettek végig egy támadást, majd a lövést Holczernek kellett egy szép mozdulattal a felső kapufa fölé tolnia. A somogyi sarokrúgást követően a Paks került újból helyzetbe, miután egy tanítani való kontratámadás után középen Hahn ugrott ki, de Pogacsics jól jött ki a kapujából, és megelőzte a támadót. A játékrész derekán a Paks magához ragadta az irányítást, hosszú percekig beszorította a hazaiakat, gól azonban nem született.

A második játékrész egy szép és ígéretes Sajbán-lövéssel indult, a kapuba tartó labdát Pogacsicsnak kellett hárítania. Az ötvenedik percben több veszélyes pontrúgást is elvégezhettek a vendégek, kettő végén ismételten a hazai kapus védései kerültek előtérbe, előbb Hahn, majd Bor lőtt laposan egy passz után. Osztermájer Gábor vezetőedző ekkor cserélt először, Bálót Szabó váltotta, a védő az 57. percben meg is hálálta beállítását, miután Bertus pontos szögletét öt méterről a hazai hálóba bólintotta, 0-1.

A hatvankilencedik percben egy kapu előtti kavarodás és ütközések után egyenlített a Kaposvár, végül Bévárdi lőtte a labdát a hálóba közvetlen közelről, 1-1. A nyolcvanadik percben Balogh és Haraszti kényszerítőzött zseniálisan a tizenhatos sarkánál, a csatár lapos lövését azonban a hazai hálóőr fogni tudta. Hét perccel később Osváth húzta meg a jobb oldalon, majd egy cselt követően kapura tűzte a labdát, amit Pogacsics csak bravúrral tudott hárítani. A szöglet után Böde dőlt rá egy labdára a tizenhatos vonalánál, de a kapu közepébe tartó játékszer ismét a kaposvári kapus kezében kötött ki. Több helyzet már nem alakult ki, így maradt az 1-1.

Felkészülési mérkőzés, Kaposvár

Kaposvári Rákóczi FC - Paksi FC 1-1 (Szabó 57., ill. Bévárdi 69.)

Kaposvár: Pogacsics, Fodor, Nagy J., Hadaró, Szakály, Ur, Hegedűs, Trebotic, Ádám, Nagy R., Pintér
Cserék: Laky, Szabó, Bévárdi, Nagy T., Palic, Farkas, Keresztes, Jakimiv

Paks: Holczer - Kulcsár, Poór, Gévay. Bertus - Kecskés, Báló, Bartha - Hahn, Sajbán, Bor
Cserék: Rácz, Osváth, Szélpál, Kelemen, Szabó, Windecker, Balogh, Szakály, Haraszti, Böde, Szendrei, Vas, Debreceni

Neked ajánljuk
Átigazolások
Soroksár
Szerződéshosszabbítás
Kékesi Alexander meghosszabbítja nyáron lejáró szerződését, így újabb 2 évre kötelezte el magát Soroksárra.
DVSC
Fiatal bekk érkezett a DAC-tól
A DVSC szerződtette a 17 éves Ferenczi Barnabást.
Kisvárda
Horvát távozó
Távozik a 2022 nyara óta 46 tétmeccsen szerepet kapott Dominik Kovacic. A védő október 6-óta - sérülése miatt - nem lépett pályára. (Kisvárda FC)
Tovább az összes átigazoláshoz