Fotó: www.facebook.com/1912elore

A másodosztályú csatár úgy tudja, az NB II is folytatódik május végén

Ugyan a Magyar Labdarúgó Szövetségnél eddig nem esett szó a másodosztály folytatásáról, de a békéscsabaiak támadója szerint az NB II-es bajnokság is folytatódik.
Nyikes Zoltán 2020. május 1., péntek 16:40
Fotó: www.facebook.com/1912elore
Ugyan a Magyar Labdarúgó Szövetségnél eddig nem esett szó a másodosztály folytatásáról, de a békéscsabaiak támadója szerint az NB II-es bajnokság is folytatódik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 1., péntek 16:40

A csütörtöki Magyar Közlönyből egyértelműen kiderült, hogy május 4-től Magyarország egész területén – még Budapesten is, ahol a kijárási korlátozás továbbra is érvényben lesznek – engedélyezett a profi sportcsapatok számára a közös edzések megtartása, továbbá a sportesemények zárt körű megrendezése.

A Magyar Labdarúgó Szövetség egy héttel ezelőtti bejelentéséből kiindulva – azaz, hogy a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására – tehát akár már május 24-én, vagy május 27-én folytatódhat az NB I-es bajnokság, de ennek pontos dátumáról egyelőre nincs információ.

A szövetség azonban április 24-én azt is megemlítette, hogy a női és férfi NB I-ben, valamint a férfi Magyar Kupában dönteni kell arról, hogy ki képviselje Magyarországot a nemzetközi kupákban, ezért most első körben ezekkel foglalkozott a szövetség, és határozott a folytatás feltételeiről.

– Minden más bajnokság sorsáról akkor fogunk dönteni, ha már tisztábban látjuk a járványhelyzet alakulását – tette hozzá a döntéshez dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

Érdekes volt tehát, hogy a bajnokságok folytatásáról szóló bejelentés nem vonatkozott az NB II-es küzdelmekre, ott továbbra is kérdéses volt a hogyan tovább. Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor csütörtökön a Brain Bar Facebook-oldalának adott élő videointerjújában már utalt arra, hogy az az NB II-nek az újraindulására is van esély, ezúttal pedig a Békéscsaba támadója, Lukács Raymond adott sokat sejtető nyilatkozatot a bihon.ro oldalon.

– Korábban úgy tudtuk, hogy május 11-től folytatódnak az edzések, a csütörtökön kiadott kormányrendelet alapján azonban már korábban, a jövő hét elején elkezdhetjük a tréningeket. Csak az első- és másodosztályú bajnokság folytatódik, az edzések megkezdése előtt pedig kötelezően át kell esnünk a koronavírus-teszten – vázolta a helyzetet Lukács.

Az oldal továbbá megszólaltatta az NB III-s Füzesgyarmat kapusát, Călin Fildant, aki elmondta, hogy a harmadosztályú küzdelmekkel kapcsolatban egyelőre nem született döntés.

Olvastad már?
Koronavírus: "Magyarország egész területén megtarthatóak a sportrendezvények" - megjelent a kormányrendelet
A csütörtök késő este megjelenő Magyar Közlönyből kiderült, hogy a fővárosban fennmaradó kijárási korlátozás ellenére elkezdhetik a csoportos edzéseket a budapesti együttesek is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz