Fotó: www.eto.hu

Győrben a polgármester edzőváltást javasolt - Kondás mehet, Hannich jöhet

A másodosztályú klub tulajdonosa elárulta, hogy a polgármester szerint a játékosokban nincs szív és nem tudnak Győrért küzdeni.
Nyikes Zoltán 2020. március 6., péntek 9:09
Fotó: www.eto.hu
A másodosztályú klub tulajdonosa elárulta, hogy a polgármester szerint a játékosokban nincs szív és nem tudnak Győrért küzdeni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 6., péntek 9:09

Az elmúlt napokban honlapunk is foglalkozott azzal, hogy az idény előtt feljutásban bízó, télen válogatott játékosokat igazoló ETO FC Győr a magyar futball jelenlegi legdurvább mélyrepülését mutatja be.

A másodosztályú együttesnél az őszi idény során elérhető közelségben volt a feljutás, amikor két győztes meccs után mindenki nagy meglepetésére elküldték a vezetőedzőt, Boér Gábort. Azóta Kondás Elemérrel zuhanórepülésben a csapat, legutóbbi négy bajnokijukon egyetlen pontot szereztek a győriek.

A kisalföld.hu portálon a klub tulajdonosa, Mányi József nyilatkozott, aki szintén beismerte, hogy abszolút nem elégedett a jelenlegi szerepléssel, majd a város polgármesterével történt találkozóról is fontos részleteket árult el.

– Szerdán fogadott Dézsi Csaba, Győr polgármestere, aki felvázolta, hogy a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t. A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta:

a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele,

mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek. Kérdeztem, hogy a kétszázkilencvenmilliós összegű, önkormányzat által kiírt sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától. A polgármester úr még hozzátette, hogy az ETO-nál különben sem mennek jól a dolgok, a játékosokban nincs szív és nem tudnak Győrért küzdeni.

Azt javasolta, hogy vezetőedzőnek Hannich Péter lenne a legjobb megoldás, mert ő egy győri kötődésű legenda, aki segíthetne az ETO-nak.

Azt válaszoltam, ennek semmi akadálya nincs, így felvettem a kapcsolatot Hannich Péterrel, aki rendkívül boldog volt, hogy átvehetné a csapat irányítását. A verebesi örökséget kívánják megvalósítani támadófocival, sok góllal és győzelemmel – nyilatkozta Mányi.

A tulajdonos hozzátette, egyeztetett Hannich Péterrel, aki a jövő héttől venné át az ETO FC sportigazgatói feladatait. Vázolta az elképzeléseit, vázolta a szakmai stábját. Szepessy László lenne a vezetőedző, Weitner Ádám és Oross Márton a pályaedzők, Sebők Zsolt a kapusedző, Herczeg Miklós és Tuifel Péter pedig mennének vissza az utánpótláshoz. Soós Imre ügyvezető marad, a gazdasági működésért felel, az első csapat szakmai munkájáért, az átigazolásokért, a csapat eredményességéért, a felnőttcsapat összeállításáért és felkészítéséért azonban teljes felelősséggel Hannich és stábja felel az első csapat rendelkezésére álló pénzből. Míg az akadémiáért Tuboly Frigyes akadémiaigazgató és Artner Tamás szakmai igazgató felel. Mányi kitért Kondás sorsára is.

– A Szolnok ellen természetesen ő vezeti az ETO-t, de hozzá kell tennem, amennyiben a megállapodás létrejön az új stábbal, Kondás Elemérrel tárgyalnunk kell a szerződése esetleges felbontásáról – mondta a tulajdonos.

Olvastad már?
A győri csoda: Ennél rosszabban szándékosan sem lehetne csinálni
Kondás Elemérrel zuhanórepülésben a csapat, legutóbbi négy bajnokijukon egyetlen pontot szereztek a győriek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz