Tilos passzolni!

Burcsa nyíltan a Vidi kényes ügyeiről: "Ne csapjuk be magunkat a bajnoki címmel"

Feltöltve: 2015, május 6 - 16:45

A bajnok Videoton öt meghatározó játékosának jár le a szerződése nyáron, ennek ellenére a három új téli igazolást nem sikerült beépíteni a csapatba. Burcsa Győző nem akar beleszólni az összeállításba, de sok dologban másképp gondolkodik, mint Joan Carrillo. A klubigazgató szerint a jelenlegi Videotonnak szinte kötelező bajnokságot nyernie, ugyanakkor a nemzetközi szint ennél feljebb van. Nikolics Nemanjáért az előző átigazolási szezonban egyetlen ajánlatot sem kaptak, azóta a gólkirály-jelölt bejelentette, hogy külföldön akarja folytatni. A mostani Viditől nem lehet reális elvárás a BL-csoportkör, de 2017-től már igen. A 12-14 csapatos NB I lenne az ideális, Dárdai Pállal pedig jót húzott az MLSZ, mivel a szakember vonzza a sikert. Tilos Passzolni Burcsa Győzővel.

Doll: "Még nem vagyunk Bundesliga-szintű csapat, de az a cél" - Tilos passzolni!

Feltöltve: 2015, április 9 - 08:15

A szolnoki kupameccs után kifakadó Thomas Doll volt a csakfoci.hu Tilos passzolni! rovatának vendége. A német edző nem írná alá, hogy jövőre mindkét derbit elbukják, de cserében bajnokok lesznek, az MLSZ egyes döntéseit pedig sehogy sem tudja megérteni. Úgy véli, komoly gondok vannak a magyar labdarúgásban, a fiatalok és az edzők képzésében, Lipcsei Péternek ellenben nagy jövőt jósol a kispadon is. Az FTC mestere azt is elismerte, hogy egy pápai túra nehezen hasonlítható össze egy Schalke elleni idegenbeli meccsel, ezzel együtt nem vágyik vissza mindenáron a Bundesligába. Doll "Tilos passzolni!" rovatunkban emellett Leonardóról, az átigazolási tervekről és a nemzetközi kupás esélyekről is beszélt. 10+10 kérdés a zöld-fehérek szakvezetőjéhez.

"100%, hogy lesz 8000 az átlagos nézőszám Kispesten" - Tilos passzolni Hemingway-jel

Feltöltve: 2015, január 26 - 13:05

A Honvédnál 500 és 3000 euró között lehet most keresni, és akik a klubtól elmennek, nem érnek többet ennyinél, azt viszont az idő dönti el, hogy a kispesti klub jár-e jó úton, vagy azok, akik irreális fizetéseket adnak NB I-es játékosoknak - mondta George F. Hemingway. A Bp. Honvéd tulajdonosa a "Tilos passzolni!" rovatban beszélt arról is, miért kerültek távol a bajnoki címtől, elmondta, ő maga sem gondolta volna, hogy ennyi pénzt emészt fel egy élvonalbeli csapat, de azt is elárulta, mely hazai klubok működését tartja követendőnek. Rovatunkból kiderül, a futball terén mire adna magának 10-est és mire 1-est a klubtulajdonos. 20 kérdés és 20 válasz - George F. Hemingway.

"Megállnám a helyem a Real Madridnál és a Liverpoolnál is" - Tilos passzolni Mátyus Jánossal

Feltöltve: 2014, december 16 - 19:02

Mátyus János a magyar közegben szokatlanul őszintén beszélt kényes kérdésekről is. A korábbi Honvéd és Fradi-kedvenc szerint a magyar edzők többsége már hiteltelen, ellentétben Dárdai Pállal, akivel ezért kezdett el működni a válogatott. A Nyíregyháza szakvezetője úgy érzi, megállná a helyét a Real vagy akár a Liverpool kispadján is. Mátyus sajnálja, hogy nincsenek egyéniségek a magyar pályákon és a mai fiatalok már nem a pultnál, hanem a Facebookon csajoznak. A szakember sejti, hogy melyik két csapat fog kiesni, azt pedig nem érti, hogy miért nem lehet „tirpákozni” és "hurkásozni" a hazai stadionokban. Tilos passzolni.

Kovács Zoltán: Legközelebb akkor sírok, ha vezetőként is bajnok leszek az Újpesttel - Tilos passzolni!

Feltöltve: 2014, július 31 - 10:21

Jelen pillanatban még rugalmasan kezelik a határvonalakat, vannak viták, de ezek építő jellegűek – mondta Kovács Zoltán a Roderick Duchatelet-ével meglévő munkakapcsolatáról a csakfoci.hu-nak, aki arról is beszélt, egy év elteltével számot kell majd vetnie arról, hogy a kompromisszumokat megérte-e meghozni. A sportigazgató elmondta azt is, mit kért a tulajdonostól, amikor első alkalommal beszéltek, de arra is választ adott, miért nem fog a futballon kívül mással foglalkozni Újpesten. Arról is megkérdeztük, mikor lesz bajnokcsapat a Megyeri úton, miért jött el Diósgyőrből, és tulajdonképpen mennyi pénze van most az Újpestnek igazolásokra. Tilos passzolni Kovács Zoltánnal.

"Nem simogatjuk egymást a tulajjal, hogy milyen fasza gyerek vagy" - Tilos passzolni Horváth Ferenccel

Feltöltve: 2014, május 19 - 12:14

Mielőtt átvette az ETO irányítását, nem kérte ki Pintér Attila véleményét a csapatról, mert nem akarta, hogy megzavarják őt az információk. Modern edzőnek tartják, amibe az is belefér, hogy Kecskeméten hetente egyszer sört ittak és töpörtyűt ettek a játékosai az öltözőben. A meccsek utáni nyilatkozatait még soha nem próbálta el tükör előtt, de van olyan idézete, amire igazán büszke. A tévében a foci helyett az „Éjjel-nappal Budapest”-et nézi, este hét után pedig még Tarsoly Csaba sem zavarhatja. Imádná a 15 évvel ezelőtti önmagát, és biztos benne, hogy neki van Magyarországon a legjobb csapata. Tilos passzolni Horváth Ferenccel.

"Újpesten 5-6 játékost le kell cserélni, ha sikert akarunk" - Tilos passzolni Vignjeviccsel

Feltöltve: 2014, április 10 - 11:44

Az utóbbi évek talán legnépszerűbb újpesti vezetőedzőjeként is tisztában van a hibáival, akár a derbin elkövetett rossz döntéseivel Nebojsa Vignjevic, aki elismeri, valóban furcsa arról beszélgetni, hogy a 20-szoros bajnok Újpest talán odakerülhet a legjobb nyolc közé. Beszélt arról, ehhez hány jó játékosra lenne szüksége, de arra is választ adott, kiket igazolna le az NB I-ből. Elmondja, miért nem lenne esélye jelenleg a magyar csapatoknak a volt klubja ellen a nemzetközi porondon, de azt is, ő miért nem fellebbezett volna Kabát Péter helyében. A derbin hibázó fiatal játékosának azt tanácsolja, legyen erős, mert különben nem alkalmas profi sportolónak, az Újpestet elhagyó játékosokat pedig nem különösebben sajnálja. Tilos passzolni.

"A magyar foci könnyedén a portugál fölé emelkedhet" - Tilos passzolni José Gomessel

Feltöltve: 2014, február 11 - 12:16

José Gomes szerint a Videotontól csak abban az esetben lenne elfogadható az ezüstérem a bajnokság végén, ha azt az NB III-as csapatukkal érnék el. A Vidi edzője úgy véli, hogy az ETO kontrajátéka és a Debrecen mérkőzés eleji dominanciája irigylésre méltó, de saját csapatát tartja az NB I legerősebb együttesének. A portugál szakember elmondta, miben hibázott a Podgorica elleni EL-kiesés során, bevallotta, hogy a tavaszi szezonnak lesznek olyan periódusai, amikor nem engedi el a válogatott összetartásaira a fehérvári játékosokat. Gomes beszélt arról is: milyen a viszonya Kovács Ferenccel, a Vidi ikonjával, valamint Orbán Viktor miniszterelnökkel. Tilos passzolni José Gomessel.

"Bölcs, de buta döntés volt megvenni az Újpestet" - Duchatelet az elhibázott mondatokról, a fiókcsapatokról és a magyar játékosokról

Feltöltve: 2014, február 7 - 08:54

Anyagilag sokat áldozott az Újpestre, az eredményekben, a pályán azonban ez még nem látszik, ráadásul a bíróságra is sűrűn kell járnia Roderick Duchatelet-nek, aki összességében egyszerre tartja okos és buta húzásnak, hogy több mint két évvel ezelőtt a lilák tulajdonosa lett. A belga klubvezető és üzletember a csakfoci.hu-nak beszélt arról, eljöhet-e az a pillanat, amikor elege lesz a magyarországi szerepvállalásából, hogy mit gondol a csökkenő újpesti nézőszámról, az átigazolási politikáját ért kritikákról, arról, hogy fiókcsapatként kell-e már tekinteni az Újpestre, és hogy mit szól Pintér Attila újításához a válogatottnál. Kiderül az is interjú-sorozatunk legfrissebb beszélgetéséből, hogyan engedi ki Duchatelet a szörnyeteget és hogy melyik korábbi kijelentését tartja elhibázottnak. Tilos passzolni az Újpest tulajdonosával.

"Eddig mindenhol skandálták a nevemet" - Torghelle Gomesről, Egerváriról, a bírókról és a Vidiről

Feltöltve: 2013, december 12 - 13:13

Torghelle Sándornak az az érzése, hogy a Videoton azon légiósai, akiket José Gomes vitt a klubhoz, nem képesek nagy feladatok megoldására, ugyanakkor biztos benne, hogy a Vidi nyeri a bajnokságot, mivel véleménye szerint télen nagy változások lesznek a csapatnál. A támadó szerint helye lenne a Videotonban, hiszen az NB I három legjobb magyar csatára közé tartozik. Torghelle elmondja, miért nem akart a Fradiba igazolni és azt is, hogy akár Újpesten is kiköthet. Tudja, hogy a magyar bírók tudatosan utaznak rá és azzal is tisztában van, hogy a németeknek lőtt duplája nélkül nem lehetett volna légiós. Sejti, hogy az emberi tulajdonságai miatt nem volt válogatott Egervárinál. Pályafutása végeztével, sokkal inkább lenne vezető, mint edző, kedvenc magyar szakvezetője pedig Détári Lajos. Tilos passzolni Torghelle Sándorral.

Címlapon

                                                                 

  • 9

    A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál elmondása szerint egy friss felmérés alapján Magyarországon jelenleg 1 millió 680 ezer szimpatizánsa van a klubnak, ebből pedig 770 ezer első preferenciás szurkoló. A zöld-fehérek vezetője úgy véli, az európai középmezőnyhöz történő felzárkózáshoz a Fradinak be kellene jutnia valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe, amely óriási hasznot hozhatna a szponzorok részéről. A szurkolói kártyát eddig 68 ezren váltották ki, a Groupama Aréna és a klubnál tapasztalható környezet pedig vonzó a játékosok számára, amely az átigazolások terén is sokat segít a Ferencvárosnak.

    MA A TV-BEN: Kádárék és Nikolicsék EL-meccse

Tartalom átvétel