interjú

"Hat meccses eltiltást azok szoktak kapni, akik bírót akarnak verni"

Feltöltve: 2016, április 28 - 08:50

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 6 meccsre tiltotta el a hétvégi fordulóban kiállított Laczkó Zsoltot és Torghelle Sándort. A Békéscsaba válogatott labdarúgója a döntés után a csakfoci.hu-nak elmondta, nagyot hibázott, vállalja a felelősséget, de azt várná, hogy a hibázó játékvezetőre nézve is legyen következménye egy-egy tévedésnek, ne csak a csapatokra vagy játékosokra nézve. A hatmeccses eltiltás sokkolta őt, ezért biztosan fellebbezni fog.

Fradi: "Az NB I nem készít fel minket Európára" - interjú Hajnal Tamással

Feltöltve: 2016, április 8 - 08:59

Hajnal Tamás szépségdíjas góllal tette emlékezetessé a Ferencváros bajnoki fiesztáját a Paks ellen. A Fradi középpályása többek között beszél arról, hogy mégsem ez élete találata, elmondja, hogy miben múlták felül a legnagyobb riválisokat, de kiderül az is, hogy a játékos-fejekben még mindig ott motoszkál a Zeljeznicar elleni kudarc és hogy az NB I nem igazán nyújt felkészítést Európára. Hajnal szerint helye lenne a magyar válogatottban, nem zárja ki, hogy játékos pályafutása végén visszatér Németországba, de azt sem, hogy televíziós szakértő legyen belőle. Egy biztos: minimum egy évig a Fradi játékosa maradna. Interjú.

Az MTK új edzője nem hitte el, hogy kinevezték: "112 sms-t kaptam" - interjú

Feltöltve: 2016, február 4 - 13:57

Sokakat váratlanul ért, hogy szerdán az MTK közös megegyezéssel szerződést bontott László Csaba vezetőedzővel, akinek a helyét az addigi segítője, Teodoru Vaszilisz vette át. Az új szakvezető a csakfoci.hu-nak beszélt a kinevezése részleteiről és arról is, hogy mit várnak tőle a vezetők. Vaszilisz többek között elmondta azt is: milyen volt a viszonya László Csabával, akit összehasonlított az MTK korábbi sikeredzőjével, Garami Józseffel. Interjú.

Möller szerint ez a világbajnokságnál is keményebb lesz - interjú

Feltöltve: 2015, december 26 - 10:54

Andreas Möller a norvégok elleni pótselejtezők előtt lett a magyar válogatott stábjának tagja. Az egykori Eb-győztes Bernd Storck kérésére érkezett hazánkba, de azt maga sem gondolta volna talán, hogy december végén még itt lesz. Möller szerint ez Eb még a világbajnokságnál is keményebb lesz. A csakfoci.hu-nak a hazautazása előtt adott rövid interjújában beszélt arról, milyennek ismerte meg a magyar futballt az eltelt rövid idő alatt.

Storck-interjú: "Nem az én dolgom a hazai edzők kritizálása, de..." - jobb húzása is volt Kleinheislernél

Feltöltve: 2015, december 17 - 21:05

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a csakfoci.hu-nak adott interjújában elmondta, már megkezdték az Eb-ellenfelek feltérképezését, a tornán pedig nem Portugália lesz a legnehezebb ellenfél, ahogy Cristiano Ronaldóból sem készülnek majd fel külön. A hazájában is dicsért német tréner arról is beszélt, hogy miben okoztak számára csalódást a magyar edzők, továbbá úgy véli, nem Kleinheisler László mély vízbe dobása volt a legjobb húzás a részéről, a klubjaikban mellőzött labdarúgóit pedig rendszeres játéklehetőség elérésére buzdítja. Interjú.

Dibusz a külföldi kérőkről: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a nyár nem volt nehéz" - interjú

Feltöltve: 2015, október 2 - 09:23

A nyár nem volt egyszerű az átigazolásokról szóló hírek miatt, amit nem lehetett teljesen kizárni - mondta Dibusz Dénes a csakfoci.hu-nak. A Ferencváros kapusa beszélt arról is, hogyan fogadta azt, hogy a válogatott kapusedzője szerint már el kellene igazolnia, és azt is, hogyan éli meg Király Gábor és Bogdán Ádám remeklését. Szóba került a Feröer elleni válogatott meccs, a Fradi megszakadt sorozata és azok a meccsek is, amikor lövés se megy a kapujára. Interjú.

Fradi: "Arra a hozzáállásra nem készít fel az NB I, ami a bosnyákok ellen volt" - interjú Orosz Pállal

Feltöltve: 2015, szeptember 10 - 09:06

A Ferencvárosnál nem osztják azt a nézetet, hogy a csapatnak előre oda lehetne adni a bajnoki címet, viszont annak örülnek, hogy egyre kevésbé szeretnek ellenük játszani a hazai klubok - mondta Orosz Pál. Az FTC vezérigazgatója beszélt arról, hogyan dolgozták fel házon belül a Zeljeznicar elleni kiesést, milyen lépéseket tettek annak érdekében, hogy a váratlan búcsúra ne menjen rá a teljes őszi szezon. Az átigazolások kapcsán szóba került, miért nem lett Otigba a klub játékosa, de az is, szeretne-e még igazolni az FTC. Interjú Orosz Pállal.

Holman "a magyar maffiáról", a Fradiról és a Vidiről - interjú

Feltöltve: 2015, augusztus 14 - 08:52

Talán a legnehezebb a helyzetem a keretben - mondta a csakfoci.hu-nak adott interjújában a héten kupameccsen duplázó Holman Dávid. A Lech Poznan fiatal légiósa elmondta, mitől lett sokkal erősebb és gyorsabb Lengyelországban, mit követelnek meg kevésbé Magyarországon, de arról is beszélt, mitől megy jól a honfitársainknak a helyi ligában. Szóba került a Videoton elleni párharc, egy kínos nyilatkozat és az is, beférne-e a Fradiba. Interjú Holmannal.

Az Újpest edzője: "Senkit nem fogok betenni a csapatba a pénz miatt" - interjú

Feltöltve: 2015, július 31 - 14:10

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője csak a pénz miatt nem hajlandó változtatni azon az elképzelésén, hogy a lehető leütőképesebb felállásban játszassa csapatát, és az MLSZ javaslatával szembemenve is ragaszkodik a légiósokhoz. Magyar kiszemeltjei voltak, vannak a liláknak, de mint azt a szerb tréner a csakfoci.hu-nak elmondta, néha a több (pénz) is kevésnek bizonyult, mint például Radó esetében. A szakember Hazardról, Suljic esetleges távozásáról, de a magyar klubok nemzetközi szerepléséről is nyilatkozott honlapunknak adott interjújában.

A friss bajnok Kádár: "Úgy kell játszanunk Finnországban, mint Bukarestben" - interjú

Feltöltve: 2015, június 8 - 15:49

Pár hónap alatt már be is gyűjtött egy bajnoki címet Lengyelországban Kádár Tamás, aki a Lech Poznannal gyűjtötte be az aranyérmet. A futballista Telki felé tartva a csakfoci.hu-nak elmondta, hogy hatalmas ünneplés volt a városban a hétvégén, de neki idő előtt véget ért a fieszta egy kellemes kötelezettség, a válogatott miatt. A hátvéd úgy érzi, ha úgy játszik a nemzeti együttes Finnországban, mint Bukarestben, akkor nem lesz gond.

Fradi: Orosz az igazolásokról, a szurkolókról és az állami pénzekről - interjú

Feltöltve: 2015, június 2 - 15:17

Egy tavaly nyári megállapodás értelmében tíz évig biztosított a Ferencváros működése, igaz, ezzel a szinttel nem szeretnék beérni - mondta Orosz Pál. Az FTC Zrt. vezérigazgatója beszélt arról, hogyan látja az állami cégek szerepvállalását a klubnál, és több példával szemléltette, hogyan zajlik az élet a kupagyőztesnél. Szóba került, mit tanácsoltak a Chelsea-vezetők a ferencvárosiaknak, de az is, miért ebédelnek együtt más klubvezetőkkel a meccsek előtt, és arra is kitért, milyen szabályokat kell betartaniuk a fiataloknak, ha belépnek az edzőközpontba. Kifejtette, miben hozott változást Theo Shneider és miért nem csinált látszólag két hónapig semmit a német szakember, és mit jósolt Thomas Doll a tavaszi idényre. Interjú Orosz Pállal.

"Az NB I a legnagyobb csalódás Magyarországon" - interjú a Honvéd-akadémia holland igazgatójával

Feltöltve: 2015, május 28 - 19:03

A közelmúltban az FTC bázisát vezető Theo Schneider részletesen beszélt a magyar utánpótlás aktuális kérdéseiről, problémáiról, most a Honvéd akadémiájának szakmai igazgatója, Jasper de Muijnck adott hosszabb interjút a csakfoci.hu-nak. A holland elmondta, hogy a magyar fiataloknak technikailag és taktikailag is komoly hiányosságaik akadnak, amelyek már akár 7-10 éves korban jelentkeznek. De Muijnck nem elégedett az edzések intenzitásával, és azzal sem ért egyet, ha a játékosoknak mindent a szájukba rágnak. Érthetetlennek tartja, hogy az NB I gyengébb csapatai miért nem adnak teret a tehetségeknek, ha úgyis esélytelenek a bajnoki címre, és azt is furcsállja, hogy az MLSZ ilyen későn hirdette ki a következő idénnyel kapcsolatos reformokat. Az élvonal szintje hatalmas csalódás volt De Muijnck számára, aki eddig egyetlen alkalommal érezte úgy, hogy Magyarország megmozdult a futballért. Interjú.

"Most is ugyanígy döntenék" - a bajnoki címnél is van nagyobb bravúrFeltöltve: 2015, május 23 - 09:49

Hiába a gondok, nem bánta meg, hogy Kecskemétre igazolt Laczkó Zsolt. A válogatott játékos ugyanígy döntene, a következő szezonjától pedig sokat vár, mivel végre újra tartósan játékban van. A szélső beszélt arról is, hogyan éli meg a kecskeméti öltöző a kialakult helyzetet, de elárulta azt is, mi alapján választja majd ki a következő klubját.

Fradi: "Nem azért jöttem ide, hogy fél év után eligazoljak" - interjú

Feltöltve: 2015, május 22 - 16:56

Varga Roland a Videoton elleni Magyar Kupa-döntőn újfent bizonyította, hogy ő és a Ferencváros is jól döntött, amikor a télen szerződést kötöttek egymással. A magyar válogatott szélsője a csakfoci.hu-nak adott interjújában beszélt arról, miért épp a nagy meccseken eredményes rendre, hogy miben kell még sokat fejlődnie, hogy szerinte egyenrangú ellenfél-e jelenleg az FTC és a Videoton, illetve hogy tervezi-e esetleg, hogy a kitűnő tavaszi produkciója után esetleg külföldre igazol.

Hemingway: "Kineveztem két edzőt, akit nem kellett volna" - Csepelre költözhet a Honvéd

Feltöltve: 2015, május 7 - 16:30

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa elégedett a télen érkezett légiósok teljesítményével, de folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több saját nevelésű magyar fiatalt tudjanak a csapatba építeni. A klub első embere a csakfoci.hu-nak azt is elmondta, hogy azért küzdenek még mindig a kiesés elkerüléséért, mert két olyan edzőt is kinevezett a szezonban, akit nem kellett volna. Marco Rossi jövője még kérdéses: a szakvezető szeretne maradni, és az eredményének fényében tárgyalnak is majd vele. A Honvéd új stadionja 5,5 milliárdból épül, 8200 fő befogadására lesz alkalmas és legkésőbb 2017-re elkészül. Az építkezés ideje alatt a csapat Csepelen fogadhatja ellenfeleit.

Újpesti segédlettel került a Fradihoz a német csúcsvezető - interjú Theo Schneider igazgatóval

Feltöltve: 2015, április 22 - 11:20

Igen sikeresen látott munkához a Ferencváros utánpótlásánál a német igazgató, Theo Schneider, eddig ugyanakkor nem nagyon állt a nyilvánosság elé. A szakember most a csakfoci.hu-nak adott hosszabb interjút. Elmondta, hogy tulajdonképpen véletlenül, egy Újpesten szerepelt barátjának köszönhetően került a zöld-fehérekhez, és azokat a módszereket szeretné alkalmazni Magyarországon, amelyek Dortmundban már beváltak. Schneider az FTC első csapatának is keres játékosokat, így arról is beszélt, milyen posztokra igazolnának a nyáron. A fiatalok kapcsán úgy látja, hogy a legnagyobb gond idehaza az edzések intenzitásával van, sokan csak labdával szeretnek futni, az akadémiai rendszer pedig igenis működőképes, ha a megfelelő körülményeket megteremtik.

Túlpörgött az Újpest a Fradi elleni derbi előtt - interjú

Feltöltve: 2015, április 10 - 13:58

Thomas Doll kifakadása ellenére is biztos abban az Újpest vezetőedzője, hogy a Ferencváros nem a Szolnokon látott arcát mutatja majd a derbin, és úgy látja, motivációs gondok a saját csapatánál sem lesznek, egyszerű is a munkája így, bár azzal foglalkoznia kellett, hogy játékosai ne pörögjenek túl a rangadóra. Nebojsa Vignjevic a döntetlent nem írná alá előre, a győzelemért küldi pályára csapatát a Groupama Arénában is, és bár a kupa már fontosabb a liláknak a bajnokságnál, a derbi most is kiemelt fontossággal bír a IV. kerületben. Interjú a derbi előtt Vignjeviccsel.

Újpest: "Ojo jelenléte összezavarta a csapatot a pályán" - interjú Nebojsa Vignjeviccsel

Feltöltve: 2015, március 27 - 09:58

Kim Ojo pedagógiai célzattal került az Újpest kispadjára, mivel a nagy reményekkel érkezett, de egyelőre az NB I-ben góltalan nigériai csatár még mindig nem sajátította el az Újpest játékát és stílusát, ráadásul Nebojsa Vignjevic elmondása szerint picit össze is zavarta csapattársait a jelenléte a pályán. A lilák szerb vezetőedzője többek között erről is beszélt a csakfoci.hu-nak adott interjújában, csapata hetek óta tartó nyeretlenségét boncolgatva, de arról is szót ejtett a szakember, mi a véleménye Kovács Zoltán távozásáról, miért került vissza Újpestre egy játékos, akit már egyszer elküldtek, és hogy egy megkésett e-mail is közbeszólt egy téli igazolásnál. Interjú.

"Szerintem már én vagyok a leggyorsabb" - interjú Simon Krisztiánnal

Feltöltve: 2015, március 19 - 12:00

Az első három hét borzasztóan kemény volt Münchenben - mondta Simon Krisztián a csakfoci.hu-nak adott interjújában. A szélső úgy érzi, fizikálisan már rendben van, hiszen rákerült 3 kiló izom - arról is beszél, hogyan -, a saját lábára már örömmel néz rá, érzése szerint pedig ő lehet a müncheni keret leggyorsabb játékosa 30 méteren. A korábbi újpesti szélső arról is mesélt, mi volt a legfurcsább az edzéseken, és hogy ma már miért nem aggódik azon, ha nem kerül be a keretbe. Interjú.

Martínez Szentest dicsérte és az NB I legjobbjairól beszélt - interjú

Feltöltve: 2015, március 18 - 14:20

A hétvégén szinte egyedül verte meg a Debrecent a Haladás csatára, Leandro Martínez, mégsem érzi úgy, hogy ez lett volna a legjobb mérkőzése Magyarországon. A támadó a csakfoci.hu-nak elmondta, nem foglalkozik volt klubjai, a Győri ETO és a Honvéd problémáival, csak a volt társakat sajnálja, és neki sem Pintér Attilával, sem Horváth Ferenccel nem volt gondja, mint ahogy Szentes Lázárral sincsen. Hozzátette, hogy szerinte az NB I legjobb támadó játékosa a Videotonban játszik, a két legjobb védő pedig a Ferencvárosban és Szombathelyen szerepel. Interjú.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel