Gera játéka veszélyben, Storck elárulta a taktikát

A szövetségi kapitány szerint a mögöttünk hagyott időszak semmilyen változtatást nem indokol.
Budai László 2016. november 12., szombat 16:26
A szövetségi kapitány szerint a mögöttünk hagyott időszak semmilyen változtatást nem indokol.
Szerző: Budai László 2016. november 12., szombat 16:26

A magyar férfi A-válogatott Telkiben tartott sajtótájékoztatót szombaton, 16 órától a Lettország ellen gólt szerző Gyurcsó Ádám, a Hapoel Beer-Sevánál légióskodó Korhut Mihály, és a szövetségi kapitány Bernd Storck részvételével - írja a valogatott.mlsz.hu.

Korhut Mihály elmondta, sérülése rendbe jött, és csak a győzelemben tud gondolkodni Andorra ellen.  

– Volt egy kis sérülés a jobb combomban, de már helyrejött közönségszórakoztató játékot, és feltétlen győzelmet várok Andorra ellen, még ha tiszteljük is az ellenfelünk. Úgy gondolom, összességében jó úton járok, sikerült külföldre szerződnöm, legutóbb pedig kezdőként léphettem pályára a válogatottban Lettország ellen. Sikerült nyernünk 2–0-ra – éppen Gyurcsó Ádám játszott előttem –, és úgy érzem, jól megoldottuk a baloldalt. Nagyszerű vetélytárs, Kádár Tamás van előttem a rangsorban a balhátvéd posztján, de remélem, hogy eljön az idő, amikor én is bizonyíthatok. Szeretek támadni, csatárként kezdtem a pályafutásom, és Andorra ellen várható, hogy a védekezés mellett a támadásokat is segíteni tudom majd, ebből szeretném kivenni a részem, ha pályára kerülök – fogalmazott Korhut.

A lettek ellen gólt szerző Gyurcsó úgy érzi, idén veszélyesebben és jobban tud futballozni, mint a tavalyi szezonban.

– Becsülettel felkészültünk Andorra ellen. Örülök, hogy a játékommal újra kiharcoltam a kerettagságom, és gólt is tudtam szerezni a mögöttünk álló vb-selejtezőn. A válogatott mellett persze az is fontos, hogy a klubcsapatomban hétről hétre lehetőséget kapjak, mert ez a hosszú távú siker alapja. Az idei szezonom sokkal jobb, mint a tavalyi volt, amiben nagy szerepe van annak is, hogy a jobb oldalról átkerültem a bal oldalra, és ezáltal veszélyesebben tudok játszani – mondta a sajtótájékoztatón Gyurcsó.

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint jó munkát végzett a csapat a felkészülés során, és az eső sem zavarhatja meg a játékunk.

Jó úton haladunk, ismét szeretnénk megmutatni a tudásunk. Egyetlen sérültünk van, Gera Zoltán játéka kérdéses. Nagyon erős csapattal szeretnénk kiállni Andorra ellen, minden pályára lépő játékostól azt várom, hogy bizonyítson. Azzal, hogy napok óta esik az eső, nem szeretnénk külön foglalkozni, nem hiszem, hogy előnyt vagy hátrányt jelentene bármely csapat számára. A mögöttünk álló időszak nem indokol semmilyen változtatást – például, hogy három védővel álljunk fel –, a válogatott által használt és begyakorolt rendszerekben hiszünk – jelentette ki Bernd Storck. 

A magyar válogatott idei utolsó mérkőzésén, november 15-én a svédeket fogadja, ezen a találkozón búcsúzik el a közönségtől a nemzeti csapat elmúlt évtizedének több meghatározó futballistája. Az Eb-n is szerepelt, és ezúttal is pályára lépő Juhász Roland és Király Gábor mellett Hajnal Tamástól és Vanczák Vilmostól is elköszönhetnek a szurkolók.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz