"A modern kapus" – Gulácsi nagy dicséretet kapott Németországban

A welt.de annak járt utána, mi lehet a Leipzig sikereinek a titka. A magyar kapus is köztük van.
Budai László 2016. november 9., szerda 7:33
A welt.de annak járt utána, mi lehet a Leipzig sikereinek a titka. A magyar kapus is köztük van.
Szerző: Budai László 2016. november 9., szerda 7:33

Egyre többet foglalkoznak Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig menetelésével. Az újonc együttes eddig veretlen a német bajnokságban, és legutóbbi, Mainz elleni győzelmével pontszámban a listavezető Bayernt is beérte a tabellán. A lipcseiek ráadásul nemcsak eredményesek, de nagyon látványosan is nyerik meg mérkőzéseiket – ezzel kapcsolatban nemrégiben Dárdai Pál is nyilatkozott.

Legújabban a welt.de írt a Leipzigről. A német honlap annak járt utána, kik azok a többségében fiatal labdarúgók, akik „le akarják vadászni a Bayernt”. A felsorolás a csapat magyar kapusával, Gulácsi Péterrel kezdődik.

A játékosról írt elemzésben megjegyzik, hogy egy évet kellett várnia, míg biztosan ő lett a Lipcse első számú kapusa. Ezt követően pedig Bernd Storck magyar szövetségi kapitány is úgy döntött, hogy Gulácsi mellett teszi le a voksát a magyar válogatottnál. Idézik a Leipzig vezetőedzőjének, Ralph Hasenhüttlnek a szavait is, aki így nyilatkozott Gulácsiról.

- Értékelem, hogy magabiztosan, és csendesen végzi a munkáját.

Az elemzés azzal zárul, hogy Gulácsi a modern kapusokhoz hasonlóan szerepel a mérkőzéseken, és nem csak egy játékos, aki hátulról ordibál.  

A felsorolás egyébként azzal a Willi Orbannal folytatódik, akit több alkalommal is szóba hoztak a magyar válogatottal, hiszen magyar édesapja révén hazánk válogatottjában is szerepelhetne. Orbannal kapcsolatban azt emelik ki, hogy nemcsak fáradhatatlan és rendkívül önkritikus, de a párharcait is remek, általában több mint 80 százalékban nyeri meg. A welt.de is megjegyzi, hogy Orban akár a magyar nemzeti együttest is választhatja.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Az MU-ba tart?
Lőw Zsolt
Van esély rá, hogy a Chelsea után egy másik nagy angol klub, a Manchester United is alkalmazza Thomas Tuchelt, valamint állandó segítőjét, Lőw Zsoltot.
Mezőkövesd
Ő lehet az új edző
A csakfoci.hu információi szerint Tóth Mihály a legesélyesebb jelölt a Mezőkövesd vezetőedzői pozíciójára, vele kezdheti meg az NB II-es idényt a borsodi csapat.
Ferencváros
Muhamed Besic
A csakfoci.hu információi szerint biztossá vált, hogy Muhamed Besic a szezon végén távozik a Ferencvárostól.
Tovább az összes átigazoláshoz