A Fradi villámgyorsan nyert, az Újpest nagyot hajrázott a Honvéd ellen

Thomas Doll csapata 3-1-re győzött, a lila-fehérek a legvégén mentettek pontot.
Budai László 2017. március 11., szombat 18:54
Thomas Doll csapata 3-1-re győzött, a lila-fehérek a legvégén mentettek pontot.
Szerző: Budai László 2017. március 11., szombat 18:54

FTC-Haladás 3-1 (Moutari 1., Gera 20., Böde 44., ill. Jancsó 69.)

Villámgyors góllal kezdte a Fradi a Haladás elleni bajnokit: Varga passza után Moutari már a 16. másodpercben (!) bevette Király kapuját. A szombathelyi rémálom pedig folytatódott: a végig nagyon agilis Varga kiharcolt egy tizenegyest is, amelyet Gera értékesített, majd a játékrész végén Böde bombázott szólója végén a Haladás kapujába. 45 perc alatt le is rendezték a hazai zöld-fehérek a mérkőzést.

A második játékrészben a Fradi már kevésbé erőltette a támadásokat. A Haladás nem nagyon tudott mit kezdeni a hazaiak mezőnyfölényével, és bár a 69. percben Jancsó átlövésből szerzett szép góljával szépített, nem volt esélye a döntetlenre. A Fradi így könnyedén, 3-1-re nyert.


Újpest - Honvéd 1-1 (Angelov 91., ill. Zsótér 27.)

A kezdéstől fogva izgalmas csatát hozott a fővárosi rangadó, mindkét együttes sokat támadott. Az első igazán nagy ziccer Andric előtt adódott, aki azonban a 20. percben fölé lőtt. Balogh, majd Cseke lövésénél Grófnak kellett mentenie, majd az első félóra végén megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Mohl rosszul szabadított fel, Zsótér pedig 15 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (0-1). Pár perccel később elmaradt egy kispesti 11-es, Kassai Viktor nem ítélt büntetőt Balajcza Lanzafame ellen elkövetett mozdulatáért. Ezután nyomott az Újpest, de nem járt sikerrel.

A második félidőben hasonló volt a játék képe, de a kispesti kontrák sem voltak veszélytelenek: King lövése után Balajcza mentett, Hidi pedig a kapu fölé helyezett. A lilák részéről Cseke egyenlíthetett volna, de rosszul talált el egy visszafejelt labdát. Windecker fejese is kimaradt negyedórával a vége előtt, és a rendes játékidőben nem is tudott egyenlíteni az Újpest. Nem úgy a hosszabbításban: annak elején a csereként beállt Angelov talált a kapuba egy szögletet követően, így 1-1-el zárult a mérkőzés, ami a látottak alapján reálisnak mondható.

ÍGY ÁLL AZ NB I - TABELLA

Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz