Kovácsik Ádám egy héttel ezelőtt, az NB III-as Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen 4-1-re megnyert Magyar Kupa-mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. A 29 éves kapus a mérkőzés 33. percében egy ártalmatlan szituáció során lent maradt a foldon, majd hosszas ápolás után, csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret. az elmúlt napokban további vizsgálatokon esett át, ahol kiderült, elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás.

Az operációra hétfőn került sor, amely a klubhonlap beszámolója szerint jól sikerült. Kovácsik állapotáról, Dr. Kovács Tibor osztott meg friss információkat.

Az előzetes terveknek megfelelően, Kovácsik Ádám hétfő reggel átesett a műtéten. A beavatkozás után még néhány napig a kórházban lábadozik, utána indulhat a rehabilitáció. Egyelőre a műtétet elvégző specialista, Dr. Abkarovits Géza felügyeli Ádám gyúgyulásának folyamatát. Természetesen folyamatosan konzultálunk a fejleményekről, hogy amikor eljön az ideje, megkezdhessük a rehabilitációs munkát. Ádám teljes felépülése nagyjából hat hónapot vesz majd igénybe – mondta a Vidi csapatorvosa a molfehervarfc.hu-nak.

Kovácsik játékra nemcsak Márton Gábor vezetőedző nem számíthat, hanem Marco Rossi szövetségi kapitány is, aki helyette Hegedüs Lajost hívta be a magyar válogatott Izland, majd Szerbia és Törökország ellen készülő keretébe.